Subota, 07/01 - Fudbal, Holandija, Eredivizija
07/01AZ vs Vitese1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
03/01/2023 18:50
Posle skoro dva meseca pauze na terene se vraćaju i Holanđani. U Alkmaru domaći AZ dočekuje ekpu Vitesea. Meč se igra u subotu u 18.45.
AZ Alkmar

Tim iz Alkmara otišao je na odmor u sjajnom raspoloženju. Oni su u poslednjem kolu pred pauzu u prvenstvu pobedili PSV u Ajndhovenu i tako ovogodišnmje prvenstvo u Erediviziji učini još intersantnijim. Sada su četiti tima u samom vrhu, vodi Fejnord, za njim je Ajaks a onda slede PSV i Alkmar. Sve četiri ekipe stale su u četiri boda razlike. Ne treba zaboraviti ni Tvetne, tim iz Enšedea je peti, ali nema veliki zaostatak. Ove sezone AZ je izgubio samo jednom na svom terenu, bilo je to u derbiju protiv Fejnorda sredinom oktobra. Uporedo sa Eredivizijom AZ igra i u Evropi, bili su uspešni u grupnoj fazi Lige konferencija, osvojili su prvo mesto u grupi i sada čekaju rivala u osmini finala.

Vitese

Tim iz Arnhema je posle 14 odigranih kola tek na 13. mestu sa 13 osvojenih bodova. To je sigurno znatno slabiji plasman i mnogo manje bodova na kontu nego što su očekivali. Možda niko nije mislio da će se Vitese uključiti u borbu za titulu ali svakako da imaju kvalitet da igraju u evropskim klubovima. Ostvarili su samo tri pobede jesenas, poslednju protiv Emena sredinom novembra i to je bio njihov jedini trijumf u Arnhemu. Kada gostuju duplo su uspešniji, barem kada su pobede u potanju. imaju ih već dve, slavili su na gostovanju protiv Groningena a posle i Kambura. Trenutno su  seriji od tri utakmice bez pobede, ali to je bilo pre prvenstvenog prekida i d tada je prošlo dosta vremena.

Predlog

Dosta je promana bilo u ekipama, pa je tako PSV ostao bez najboljeg igrača Kodija Gakpoa i to znatno umanjuje njihove šanse da dođu do titule. Naravno, neće se \'\'Filipsovci\'\' predati, ali neće ni Ajaks ni Fejnord. Zato AZ mora da dobija utakmice kakva je ova protiv Vitesea i mi smatramo da hoće. Za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.