Četvrtak, 05/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
05/01ALBA Berlin vs Baskonia Vitoria-Gasteiz1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
04/01/2023 14:40
Gosti su na vrhu a domaćini na dnu tabele, međutim u Evroligi zato ne mora da znači ništa. Utakmica u Berlinu igra se u četvrtak u 19 časova.
Alba

Samo četiri pobede ima Alba u prvih 16 kola u Evroligi. Zanimljivo je da su prva tri trijumfa ostvarili u prva tri kola, onda je usledila neverovatna serija poraza od ravno 12 mečeva, da bi je prekinuli u prošlom kolu trijumfom nad Asvelom u Vilerbanu. Ta pobeda mogla bi da preokrene sezonu ali je za neki značajniji rezultat u Evroligi kasno. Možda će sada, kad igraju bez opterećenja, košarkaši Albe pokazati ono što znaju i ući u neku seriju pobeda. Najbolji učinak za sada ima Džejlen Smit sa 12,4 poena, a još jedino Maodo Lo ima dvocifren prosek, on ubacuje po 10 poena u Evroligi po meču. Naravno, ima trener Izrael Gonzales još aduta, Tamir Blat je u padu ali su Timan i Olinde sve bolji, dok se na pravi put vratio i Luk Sikma.

Baskonija

Pravo niotkuda tim iz Vitorije stigao je na čelo tabele. Niko to nije mogao da pretpostavi i pored dosta dobrog starta, pobeda nad Valensijom u gostima i Partizanom na svom terenu. Međutim, trenutno su Baskijci u takvoj seriji pobeda, računajući i Evroligu i ACB ligu, da je to sve zaprepastilo. Stigli su do brojke od 12, po šest pobeda u prvenstvu i isto toliko u Evropi. Ukupna skor u Evroligi im je na 11-5, dok su u ACB ligi na 11-3 i dele prvu poziciju sa još tri ekipa, Barselom, Realom i Tenerifama. U Evroligi im na vrhu društvo pravi takođe Barselona ali i Monako. Što se pojedinačnog učinka tiče, u timu Baskonije najefikasniji u Evroligi je sjajni plejmejker Markus Hauard sa 15,5 poena u proseku, pored bivšeg igrača Denvera tu su i Darijus Tompson sa 10,2 i Pijera Henri sa tačno 10 koševa u proseku. Blizu dvocifrenog učinka je i Metju Kostelo sa 9,9 i Maik Kotsar sa 9,4 poena po meču.

Predlog

Alba će pokuašti da veže drugu pobedu i posle prvog dela prvenstva dođe do pet trijumfa u elitnom takmičenju. Baskonija je pobeđivala na mnogo vrelijim terenima nego što je ovaj u Berlinu i očekujemo da će nastaviti seriju pobeda. Naš predlog za ovaj meč je dvojka, a za pobedu baskonije se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.