Četvrtak, 05/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
05/01Žalgiris Kaunas vs FenerbahçeUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 155.50
8 / 10 Ulog
04/01/2023 15:06
Oba kluba kao svoj krajnji cilj vide nastup na fajnal foru ali su trenutno daleko od toga. Meč u kaunasu igra se u četvrtakk u 19 časova.
Žalgiris

Domaćin narednog fajnal fora biće Kaunas, igraće se u dvorani Žalgirisa i sigurno je da u ovom litvanskom timu potajno sanjaju o nastupu pred svojim navijačima i, eventualo, oevropskoj kruni. Poslednje učešće na završnom turniru imali su u Beogradu 2016. godine, što je bilo ne malo iznenađenje. Trenutno Žalgiris ima skor od po osam pobeda i poraza, nisu čak ni među osam najboljih i u drugom delu sezone moraće da igraju dosta bolje. Daleko od toga da su bili slabi u prvih 16 kola, imali su nekoliko sjajnih pobeda, poput onih nad Realom i Barsom na svom parketu ili Valensijom u gostima. U ekipi trenera Maksvitisa ističu se Kinan Evans sa 16,8 koševa u proseku i Edgaras Ulanovas sa nešto više od 11 poena prosečno. Tu je i odlični Ignas Brazdejkis sa 9,6, ako i Rolands Šmits sa 9,4. Žalgiris je u prošlom kolu izgubio u Monte Karlu ali je pružio odličnu partiju protiv Monaka.

Fenerbahče

Trenutno stanje u Fener može se slobodno nazvati krizom. Tim koji je na početku sezone rušio sve pred sobom sada gubi mečeve u nizu, kako u Evroligi tako i u turskom prvenstvu. Možda ono što su izabranici trenera Barcokasa prikazivali u prvim kolima nije bio relan odraz njihovog kvaliteta, ali to nisu ni sadašnji porazi. Fener je vezao četiri neuspeha u Evroligi, gubili su od Olimpijakosa i Virtusa na strani, te od Partizana i Baskonije kao domaćini. Sada imaju skor od 10 pobeda i 6 poraza i na deobi su od 4. do 6. mesta sa Realom i Olimpijakosom. Imaju problema sa povredama, Bjelica ne igra od početka sezone, Džonatan Motli se vratio u tim ali je ispao Toni Džekiri i to na duže vreme. Zato je iz NBA lige dovoden Kostas Adetokumbo, mlaži brat Janisa, zvezde Milvokija. Ubedljivo najbolji pojedinac, po učinku, je Motli, snažni centar ubacuje po 15 poena uz skoro 6 skokova po meču u Evroligi, a slede Skoti Vilbekin, Marko Gudurić i Nik Kalates.

Predlog

Biće ovo veoma važan meč za oba tima, pobeda je neophodna i Žalgirisu i Fenerbahčeu i treba očekivati neizvestan duel pun naboja. Ne očekujemo neku lepršavu košarku, kao ni veliki broj koševa. Zato se opredeljujemo za igru UP - sa koeficijentom 1.87 u kaldionici Meridianbet. Granica za poene je na 155,5.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.