Petak, 06/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
06/01Anadolu Efes vs Asvel Lyon-VilleurbanneUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 84.50
7 / 10 Ulog
04/01/2023 20:35
Krajnje je vreme da aktuelni šampion Evrope počne da razmišlja o osvajanju treće titule. Utakmica protiv Francuza mora se dobiti. Meč u Istanbulu igra se u petak u 18.30.
Anadolu Efes

Posle 16 odigranih kola Efes je tek na polovini uspešnosti. Imaju 8 pobeda i isto toliko poraza, što se nikako ne može okarakterisati kao dobar učinak. U prethodnom kolu izgubili su gotovo dobijen meč u Tel Avivu i to tako što su poslednjoj četvrtini primili 23 a dali samo 7 poena. Ono što je bitno za ekipu Ergina Atamana je povratak Šejna Larkina koga su \'\'Pivari\'\' čekali od septembra i povrede na Evrobasketu. Trebaće malo vremena da se sjajni bek uklopi sa Vilom Klajburnom, pošto je sa Vasom Micićem već uigran i ima dve titule u Evroligi. Pored Klajburna i Micića koji su najefikasniji pojedinci u Efesu, još jedan košarkaš je uspeo da iskoristi minutažu koju je dobio izostankom Larkina i uspeo da dobro nadmaši svoj raniji učinak. Radi se o Rodrigu Bobui koji, posebno na poslednjih nekoliko utakmica, igra košarku života. sada je na proseku od 12,4 poena po meču, ali je pitanje da li će uzimati toliko šuteva nakon povratka Larkina koji važi za velikog \'\'potrošača\'\'.

Asvel

Mada imaju samo dve pobede manje od svog rivala iz Istanbula, malo ko vidi Francuze i u četvrtfinalu, a kamoli na fajnal foru. Nije Asvel ni ušao u takmičenje sa nekim ogromnim ambicijama, tim je napustilo nekoliko važnih igrača, otišao je i najbolji strelac Eli Okobo, ali je stigao jedan drugi košgeter, mnogo iskusniji, Nando De Kolo. Mada nije u cvetu mladosti sjajni košarkaš ponovo ima odličan prosek od 13,3 poena i ubedljivo je naefikasniji košarkaš tima iz predgrađa Liona. Jedini koji je još sa dvocifrenim prosekom je Džona Metjus sa 10,4. Asvel je izgubio dve poslednje utakmice u Evroligi, prvo od Reala a onda i Albe na svom parketu u poršlom kolu, što je bio veliki kiks ovog tima. Međutim, pre ta dva poraza imali su niz od tri uzastopne pobede, slavili su protiv Barselone na strani i Partizana i Olimpijakosa na svom terenu.

Predlog

Kvota na pobedu Efesa je izuzetno niska i ne vredi rizikovati samo sa jedinicom. Tim koji u ekipi ima strelce poput MIcića, Larkina, Klajburna i Bobue uvek može da zatrpa koš rivala, samo je potrebno da bar dvojica imaju veče. Očekujemo da budu efikasni protiv Asvela i predlažemo igru domaćin daje više poena. Granica je na 84,5 poena a za (+) koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.