Petak, 06/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
06/01Olympiakos Piraeus vs MilanoUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 81.50
9 / 10 Ulog
04/01/2023 21:09
Pirejci nisu u formi kao na početku sezone ali je pobeda nad Panatinaikosom možda najava povrtka sjajnih predstava. U 17. kolu u Atinu dolazi milanska Olimpija. Utakmica se igra u petak u 20 časova.
Olimpijakos

Crveno-beli su dođiveli dva zastopna poraza i to u utakmicama u kojima su planirali pobede. Prvo su poraženi u Vilerbanu od Asvela i to pogotkom u poslednjoj sekundi, da bi onda u svojoj Dvorani Mira i prijateljstva izgubili od \'\'bratske\'\' Crvene zvezde. Počelo je malo negodovanje među navijačima, ali i zabrinutost jer se bližio meč sa večitim rivalom Panatinaikosom i to u AOKA areni. Retko se dešava da gostujući tim pobedi u okršaju dva atinska kluba, a sada se baš to desilo i to na kakav način. Olimpijakos je pobedio sa 24 poena razlike iako je igrao bez svog ubedljivo najboljeg igrača Saše Vezenkova. Bugarski reprezentativac u međuvremenu je produžio ugovor sa Pirejcima, pa je i to lepa vest za navijače, pored oduševljenosti trijumfom nad \'\'mrskim\'\' rivalom. Čak šest košarkaša imali su dvocifren učinak u meču sa \'\'zelenima\'\', a najefikasniji bili su Fal sa 19 odnosno Kinan sa 17 poena. Vezenkov je i dalje najefikasniji, njegov prosek je 19,2 poena po meču, sledi Kostas Slukas sa više od 12, a sledeći je Larencakis sa 9,5 poena.

Olimpija Milano

Najmalerozniji tim ove sezone u Evroligi muči se da uhvati priključak sa ekipama iz zone plej-ofa. Olimpija je vezala tri evroligaške pobede i stigla do učinka 6 trijumfa i 10 poraza. Ubeđeni smo da bi skor bio mnogo povoljni po njih da nije bilo strahovitih kadrovskih problema i povreda ključnih košarkaša. I dalje su nekompletni, čekaju se Šejvon Šilds i Kevin Pengos, ali su ipak uspeli da pobede Zvzedu u Beogradu te Monako i Valensiju u Milanu. Tvorac ovih pobeda bio je, pre svih ostalih, Bili Beron koji je na ta tri meča ubacio ukupno 66 poena, i to uglavnom u ključnim trenucima meča, kada se rezultat lomio. Protiv Zvezde je pogodio važnu trojku u samom finišu i meč okončao sa 19 poena, dok je bukvalno sam nadoknadio ogromnu prednost Monaka i zatrpao im koš u poslednjoj četvrtini. Taj duel je završio sa 23, dok je Valensiji ubacio poen više. Pored Berona isticali su se i Hol, Luvavu, Dejvis, Meli i Mitru-Long, ali sve dok se ne vrate i pominjani igrači, uz Datomea, problemi za Mesinu ostaju.

Predlog

Olimpija će pokušati da nastavi seriju pobeda na možda najtežem mestu, u Pireju. Domaćin je prepun samopouzdanja ali e mu igra dosta zavisiti od nastupa Saše Vezenkova. On nije igrao protiv Panatinaikosa a da je bio barem malo spreman sigurno bi ga Barcokas ubacio u tim. Povreda kuka nije naivna ali bi mogao da zaigra protiv Italijana. Naš predog za ovaj meč je domaćin daje više poena od granice a ona je na 81,5 koševa. Za (+) je koeficijent 1.85 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.