Subota, 07/01 - Fudbal, Engleska, FA Kup
07/01Reding vs Votford1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
05/01/2023 12:03
U utakmici engleskog FA kupa sastaju se dve ekipe iz Čempionšipa. Meč u Redingu zakazan je za subotu u 13.30.
Reding

\'\'Plemići\'\' su odlično započeli sezonu, čak iznad svih očekivanja, ali kako je ona odmicala tako je i Reding tonuo na tabeli. Trenutno su na 13. poziciji sa 36 bodova, što je opet mnogo bolji plasman nego što je bio u ovo vreme prošle godine. Pored toga od 6. mesta, poslednjeg koje vodi u plej-of, udaljeni su samo tri boda, pa je plasman u doigravanje sasvim realan cilj. Ionako će samo dve ekipe direktno u elitu, a tu su se već izdvojili Barnli i Šefild junajted. Međutim, Reding će morati mnogo da poboljša formu, oni su u dva prethodna kola osvojili samo bod. Remizirali su na svom terenu sa Noričem i izgubili od Vest Broma. Kao član druge lige Reding se u FA kup uključuje od ovog kola kada su u žrebu 64 ekipe.

Votford

Bivši premijerligaš je u nešto boljoj situaciji, kada je takmičenje u Čempionšipu u pitanju, od svog rivala. \'\'Stršljenovi\'\' zauzimaju četvrto mesto na tabeli, imaju 40 bodova, ali i veliki zaostatak za dve prvoplasirane ekipe. Tako od Šefild junajteda imaju 11, a od lidera Barnlija čak 16 bodova manje. Sve to znatno im umanjuje šanse da urade ono što im je bio plan, a to je ekspresni povratak u englesku elitu. Očigledno će Votford morati težim putem a to je preko plej ofa u kome igraju timovi plasirani od 3. do 6. mesta na kraju sezone. Naravno, još je rano govoriti o takvim pretpostavkama, ali su i sami \'\'Stršljenovi\'\' krivi što imaju ovakav zaostatak. U prošlom kolu ostvarili su veliku pobedu na gostovanju u Noriču, taj trijumf nad \'\'Kanarincima\'\' prekinuo je niz od dva uzastopna poraza koje su doživeli od Milvola i Svonsija, od koji su zajedno primili šest, a nisu dali nijedan gol.

Predlog

Teško je odrediti favorita u ovom duelu. Ovo je jedan od najneizvesnijih mečeva ove faze FA kupa, a pošto je obema ekipama mnogo važnije da u Čempionšipu urade ono što su planirali, možda im ovo takmičenje ne bude prioritet. Ipak, radi se o najstarijem takmičenju u fudbalskom svetu i kao takvo mnogo znači Englezima. Ne očekujemo goleadu, nije je bilo ni u prvenstvenom okršaju koji je početkom novembra Votford dobio sa 2:0, ali smatramo da su \'\'Stršljenovi\'\' i sada bliži uspehu. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.