Nedelja, 08/01 - Fudbal, Engleska, FA Kup
08/01Norič Siti vs Blackburn RoversDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
06/01/2023 10:51
U još jednoj utakmici FA kupa sastaju se dve ekipe iz Čempionšipa. Meč u Noriču igra se u nedelju u 15 časova.
Norič

Pauza u prvenstvu nikako nije prijala ekipi Noriča sudeći po rezultatima. \'\'Kanarinci\'\' su, istina, pobedili na strani Svonsi u prvom meču posle nastavka, ali su u naredna četiri osvojili samo bod. Time su se njihove ambicije da izbore direktan povratak u englesku elitu znatno umanjile, s obzirom da su Šefild junajted i, pre svega, Barnli, dosta odmakli. Norič je sada na 11. mestu, iz 26 utakmica imaju 10 pobeda i 6 remija uz deset poraza. Ipak, bodovni zaostatak za timovima koji su u plej-of zoni nije veliki, naprotiv. Imaju samo tri boda manje od prvog tima iznad te crte i svakako da će se u narednom periodu fokusirati na obezbeđivanje doigravanja. U proplom kolu su izgubili na svom terenu od Votforda, primivši jedini gol u poslednjim trenucima.

Blekburn

Roversi su sjajno otvorili sezonu, bili su jedini maksimalan tim posle nekoliko kola i navijači su počeli da žive u uverenju da je ovo \'\'ta\'\' sezona u kojoj će se njihovi ljubimci najzad vratiti u Premijer ligu. Podsetimo da je ovaj tim bio šampion Engleske 1995. godine ali je od tada krenula kriza, završili su u drugoj ligi i nikako da se vrate u najjači rang. Ova sezona je za sada sasvim solidna, posebno prija pogled na tabelu, na kojoj su fudbaleri Blekburna na 3. mestu, odmah iza vodećeg dvojca Barnlija i Šefild junajteda. Problem je što je zaostatak za te dve ekipe ozbilja i on posle 26 odigranih kola iznosi 9 bodova za \'\'Oštricama\'\', a čak 14 za Barnlijem. U prošlom kolu su pobedili Kardif minimalnim rezultatom, prekinuvši tako niz od dva poraza u Čempionšipu, a tri ako se računa i neuspeh u EFL kupu protiv Notingem Foresta.

Predlog

Norič se stalno seli iz prve u drugu ligi i obrnutno, a ono što je konstantno je to da nisu izgubili od Blekburna u Čempionšipu na osam uzastopnih odmeravanja snaga, ali su dobili poslednji okršaj, i to u Noriču, pred dvadesetak dana. Poslednja pobeda Blekburna, pre ove, dogodila se u Premijer ligi pre više od deset godina. Ne znamo hoće li Blekburn uspeti da pobedi dva puta u Noriču u kratkom vremenskom razmaku, ali verujemo u zanimljiv meč i to da ćemo videti barem po gol u obe mreže. Za igru GG u kladionici CircusBet koeficijent iznosi 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.