Utorak, 10/01 - Fudbal, Francuska, Liga 2
10/01Kaen vs BordoUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
08/01/2023 15:21
Duel nekadašnjih prvoligaša sada se igra u francuskoj Ligi 2. Kaen dočekuje Bordo u utorak u 20.45.
Kaen

Za razliku od Kana, grada na Azurnoj obali, Kaen se nalazi na krajnjem severu Francuske na obalama La Manša. Tim iz ovog grada je već tri sezone u Ligi 2 i nikako mu ne uspeva da se vrati u elitu. Trenutno su na 7. mestu na tabeli ali sa već povelikim zaostatkom za liderom Avrom od čak 12 bodova. U elitu idu dve prvoplasirane ekipe, a drugi je trenutno Bordo koji je na sedam bodova udaljenosti. Ovo je prvi meč u 2023. godini za Kaen pošto su oni ranije ispali iz Kupa Francuske i prethodnog vikenda nisu imali obaveze. Kaen igra bolje na svom terenu, na osam odigranih utakmica samo su jednom izgubili, bilo je to još 1. oktobra. Pored pet pobeda ostvarili su još dva remija. Dakle, na domaćem terenu su osvojili 17 a u gostima samo sedam bodova.

Bordo

Žirondinci su potpuno neočekivano ispali iz elite prošle sezone. Bio je to težak udarac za ceo grad i posebno za navijače ovog tima. U Bordou su prihvatili prelazak u niži rang, sabrali se i krenuli ka ekspresnom povratku. Posle 17 odigranih kola nalaze se na drugom mestu sa pet bodova manje od vodećeg Avra, ali samo bodom više od trećeplasiranog Sošoa. U Ligu 1 idu dva prvoplasirana tima direktno i Bordo želi da bude jedan od njih. Izgubili su dosta bodova do sada, pored četiri poraza imaju još četiri nerešena rezultata. Na osam dosadašnjih gostovanja Bordo je pobedio tri puta, ali na poslednja tri meča na strani nemaju pobedu, jednom su remizirali i dva puta izgubili.

Predlog

Ovo je jedno od težih gostovanja za Žirondince. Poslednji put su u Kaenu igrali pre tri i po godine i pobedili su minimalnim rezultatom. Te 2019. iz Lige 1 je ispao Kaen, što se desilo i Bordou prošlog proleća. Malo je golova padalo kada se sastaju ove dve ekipe međusobnom. U toj sezoni, poslednjoj zajedničkoj u istom rangu pao je jedan gol na dva meča. I sada ne očekujemo goleadu, naš predlog je 0-2 gola sa kvotom 1.60 u kladionici Mozzartbet.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.