Sreda, 11/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
11/01Maccabi Tel Aviv vs PartizanHendikep(Sa produžetkom)tip: 2 -4.50
7 / 10 Ulog
09/01/2023 16:40
Crno-beli sa mnogo optimizna putu u Izrael na del sa Makabijem protiv koga nisu igrali u Tel Avivu tačno devet godina. Meč se igra su sredu u 20.05.
Makabi

\'\'Ponos Izraela\'\' završio je prvi deo sezone na 9. mestu sa skorom 9-8. Njihov primarni vilj bio je odlazak na fajnal-for ali ako ne poprave formu i plasman u plej-of biće dovoden u pitanje. Nije ništa izgubljeno posle prvih 17 kola, ali navijače mnogo brine nemoć u nekim mečevima, psoebno onim kada igraju van Tel Aviva. Jedan od najupečatljivijih primera je prošlonedeljni okršaj u Madridu protiv Reala koji su izgubili sa čak 33 poena razlike, a ubacili su samo 65 poena. Makabi je u tom meču bio skoro komplenat, nedostajao je samo povređeni centar Aleks Pojtres a na parket se vratio i Vejd Boldvin. Samo su Džejlen Adams i Džoš Nibo, koliko toliko zadovoljili u pšpanskoj prestonici, dok su svi ostali podbacili, uključujući i Lorenca Brauna, najboljeg pojedinca Makabija u prvom delu sezone. Makabi je samo dva puta slavio u prvoj polovini takmičenja, dok je na svom parketu dobio sedam od osam utakmica. Samo je Barselona uspela da odnese bodove iz Tel Aviva.

Partizan

Lepe uspomene vežu navijače Partizana za gostovanje u Tel Avivu. Mislimo na onu utakmicu u četvrtfinalu 2010. godine kada je Dušan Kecman odigrao meč karijere a Partizan napravio brejk i kasnije sa dve pobede u Beogradu otišao u Pariz na fajnal-for. Mnogo je vremena prošlo od tada, Partizan je dug bio van Evrolige a sada, na svom novom početku, posle prvog dela ima 8 pobeda i 9 poraza. Moglo je biti bolje, ali i lošije. Partizan je izgubio mnogo mečeva na jednu loptu, neke je i dobio, one protiv Efesa i Fenera, a u prošlom kolu odigrao je možda i najbolji meč u kome je pobedio Monako sa 20 poena razlike. Sve do polsednjih deset minuta meč je bio u potpunosti izjednačen a tada su crno-beli furioznom igrom dobili poslednji period sa 19 razlike. U tom meču najzad je proradio Danilo Anđušić koji je postigao 4 trojke iz isto toliko pokušaja. Najbolji pojedinac bio je Matijas Lesor sa 21 poenom i 8 skokova, Panter je dodao 19 a Madar 15 poena.

Predlog

U prvom delu sezone Partizan je dobio Makabi u prepunoj Areni ubacivši mu čak 96 poena. Sada je Valjak u seriji od 8 pobeda, po četiri u Evroligi i ABA ligi i siguno da ne putuje s belom zastavom u Tel Aviv. Moraće da zaustavi Mababijeve haubice, Boldvina, Hilijarda, Brauna, a ako uspe u tome i pobeda će biti blizu. Naš predlog je hendikep na Partizan, on iznosi 4,5 poena a smatramo da Makabi, ako pobedi, neće slaviti sa većom razlikom. Za H2 koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.96.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.