Četvrtak, 12/01 - Fudbal, Holandija, KNVB kup
12/01Herakles vs G.A. EaglesDupla šansatip: X2
9 / 10 Ulog
10/01/2023 12:15
Lider Erstedivisije u šesnaestini finala Kupa Holandije dočekuje prvoligaša iz Deventera. Meč u Almelu igra se u četvrtak u 18.45.
Herakles

Ekipa iz Almela ispala je prošlog proleća iz elite ali čini sve da se ekspresno vrati u nju. Herakles je prvi u Erstedivisiji, ima tri boda više od drugoplasiranog Cvolea a čak deset od Mastrihta koji je treći. U Eredivisiju idu dve prvoplasirane ekipe pa se može reći da su blizu povratka. U kupu su u prošlom kolu izbacili Rodu koju su sa 3:2 pobedili u Kerkradeu, dok su prvu rundu propustili. U prvenstvu su u petak su igrali nerešeno protiv mladog tima AZ-a u Alkmaru i tako prekinuli niz od pet uzastopnih pobeda u drugoj ligi Holandije.

Go Ahed Igls

\'\'Orlovi\'\' su sasvim solidni ove sezone u holandskoj eliti. Ekipa iz Deventera nalazi se na 10. mestu sa 18 bodova, s tim da im je vrh tabele dosta udaljeniji nego zona ispadanja. Od prvog tima ispod crte deli ih sedam bodova, mada toliko zaostaju i od poslednjeg tima u zoni doigravanja za Evropu. Njima plasman u evropske kupove nije prioritet, plan je da se opstanak obezbedi bez većih poteškoća, a u poslednje vreme su u odličnoj formi. Bez poraza su na poslednjih deset utakmica, u tom intervalu su ostvarili 4 pobede i čak 6 remija, što su i svi bodovi koje imaju, s obzirom da su prvenstvo otvorili sa pet uzastopnih poraza. U subotu su gostovali u Sitardu i slavili protiv domaće Fortune sa 2:0.

Predlog

Mada su ove dve ekipe često igrale i u drugoj ligi, u poslednjih 18 godina sastaju se isključivo u holandskoj eliti. Pre dve godine Go Ahed Iglsi su bili uspešniji, uzeli su četiri boda iz dva meča sa Heraklesom, što je dosta uticalo i na to da tim iz Almela ispadne. Sada je Herakles neprikosnoven u drugoj ligi ali su i \'\'Orlovi\'\' odlični u prvoj. Razlika između rangova ipak postoji i verujemo da su gosti bliži prolasku u osminiu finala. Naš predlog je dupla šansa na goste, a koeficijent za x2 je 1.57 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.