Četvrtak, 12/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
12/01Crvena Zvezda vs AS MonacoUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 154.50
7 / 10 Ulog
11/01/2023 13:47
Zvezda je izgubila tri poslednje utakmice u hali \'\'Aleksandar Nikolić\'\'. Mogu li taj niz da prekinu protiv Monaka? Utakmia 19. kola Evrolige igra se u četvrtak u 19 časova.
Crvena zvezda

U poslednje vreme Zvezda  bolje igra u gostima. Na strani su pobedili u poslednje četiri utakmice u Evroligi, prvo Albu pa Partiza i na kraju Olimpijakos i Valensiju. Za to vreme vezali su tri poraza na svom parketu. Sve je počelo porazom od Olimpije a na to su se nadovezali neuspesi protiv Barselone i Reala. Dok su protiv Milana, i posebno Barse, mogli da pobede, realno, protiv reala šanse su bile mizerne. U timu nije bio Kampaca, Vildoze, Bentila, Martina i Ivanovića, i sa tako suženim rosterom pobeda je bila baš daleko, mada crveno-beli nisu zaslužili poraz od 20 razlike. Šansu da prekinu niz bez pobede na svom terenu imaju protiv Monaka. I dalje će van stroja biti većina onih koji nisu igrali protiv Madriđana, a možda se u tim vrati Luka Vildoza. Bio bi to veliki plus za tim Duška Ivanovića pošto je sav teren u organizaciji igre pao na Stefana Markovića i, povremeno, Nemanju Nedovića.

Monako

Kneževi su slavili nakon uzbudljivog finiša u meču sa Olimpijakosom. Bio je to tvrd meč sa veoma malo poena, što se u slučaju Monaka ne dešava tako često. Pokazao je tim Saše Obradovića da ume da igra odbranu i to mu je bilo neophodno nakom meča sa Partizanom u kome su primili 100 poena. Posle dva slabija izdanja probudio se Majk Džejms koji je Pirejcima ubacio 19 koševa. Odličan je bio i Alfa Dijalo sa 16, dok su svi ostali imali jednocifren broj poena. Podbacio je Eli Okobo sa samo 6 poena. U timu i dalje nema Džordana Lojda, bivši košarkaš Zvezde je povređen i to dosta remeti igru Monaka. Sadašnji učinak tima iz Kneževine je 12 pobeda i 6 poraza i oni su na deobi prvog mesta. Dosta toga zavisi i od unutrašnje igre, Motijeunas je nekako najkonstantniji, ali svoj doprinos daju i ostali. Nije Monako u najboljoj formi i nedostaje mu jedna pobeda na strani, pošto je poražen u Milanu i Beogradu na poslednja dva gostovanja u Evroligi, a izgubili su i u domaćem prvenstvu jedan meč.

Predlog

Monako je dobio prvi meč u Monte Karlu protiv Zvezde, bilo je tada 85:77, a dobio je i oba prošlosezonska duela sa crveno-belima. Meč će biti zanimljiv i zbog Saše Obradovića koji je nekadašnja igračka legenda Zvezde, a bo je i prvi trener na početku prethodne sezone. Nije se rastao u najboljim odnosima sa upravom, pa će i to biti dodatni motiv za njega. Oba tima su oslabljena, Zvezda nešto više, pa je Monako blagi favorit. Međutim, prošle sedmice su u Beogradu doživeli debakl i neće im biti lako ni sada. Naš predlog su (+) poeni ukupno, granica je na 154,5 poena, a za više od toga kvota je 1.92 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.