Subota, 14/01 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
14/01Brajton vs LiverpulDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
11/01/2023 18:04
Odavno Brajton nije autsajder protiv najvećih engleskih klubova. Ni protiv Liverpula to neće biti. Meč Premijer lige igra se u subotu u 16 časova.
Brajton

\'\'Galebovi\'\' nastavljaju da oduševljavaju. Igraju sjajno ove sezone, mala kriza posle promene trenera ja završena, a Italijan De Zerbi nastavlja tamo gde je Grem Poter stao. Prošle sedmice igrali su u FA kupu i deklasirali jednu od najboljih ekipa iz Čempionšipa, tim Midlzboroa sa čak 5:1 u gostima. Taj trijumf stigao je nakon ubedljive pobede nad Evertonom u prethodnom kolu Premijer lige, kada su na Gudisonu slavili sa 4:1. Brajton je na 8. mestu sa 27 bodova, samo jednim manje od Liverpula koji je šesti. Problem pred ovaj meč može da bude podatak da su dva poslednja meča na svom Ameksu izgubili, prvo od Aston Vile, a onda i Arsenala. Za razliku od ranijih sezona ove su izuzetno efikasni, dali su 32 gola na 17 utakmica, a najvie golova postigli su Belgijanac Trosar 7, odnosno Nemac Paskal Gros šest.

Liverpul

Mnogo je problema za Klopovu četu ove sezone. Od titule su se već oprostili i sada im predstoji bitka da makar obezbede još jedan nastup u Ligi šampiona. Iz Liga kupa su ispali posle poraza od Sitija, a malo je nedostajalo da završe takmičenje i u FA kupu. Na karju su izborili nerešen rezultat sa Vulverhemptonom na svom Enfidu i imaće popravni na terenu \'\'Vukova\'\' narednog utorka. Jedino što im za sada funkcioniše je takmičenje u Ligi šampiona. Tu su bez većih komplikacija prošli u nokaut fazu i u fbruaru ih čeka dvomeč sa Real Madridom. U prošlom kolu Premijer lige Liverpul je dosta lako položio oružje pred Brentfordom, izgubivši na Komjunitiju sa 3:1. Taj poraz stigao je posle četiri vezane pobede, dve pre pauze i dva nakom Mundijala.

Predlog

Liverpul je već angažovao najveće zimsko pojačanje, radi se o Kodiju Gakpou iz PSV-a i ne verujemo da će više biti aktivni na tržištu. Čini nam se da je Klop trebao da potraži neko pojačanje u defanzivi, jer odavno Liverpul nije ovako lako primao golove, na poslednja četiri eča čak deset. Za ovaj meč takođe predviđamo golove, a trebalo bi da ih bude na obe strane. Za GG koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.