Petak, 13/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
13/01FC Barcelona vs Anadolu Efes1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
12/01/2023 13:13
Utakmica koje se ne bi postidelo ni finale Evrolige. Međutim, gosti su u velikim problemima pred gostovanje u Barseloni. Meč je na programu u petak u 20.30.
Barselona

Katalonci ove sezone igraju podjednako dobro, ili podjednako slabo, kako hoćete, i na svom terenu i u gostima. Imaju 12 pobeda i 6 poraza posle 18 kola, a po šest trijumfa su ostvarili u Blaugrani i na gostujućim parketima. Prethodna dva gostovanja su dobli, protiv Zvezde u beogradu i Asvela u Vilerbanu. Ni na jednom nisu blistali, u Beogradu su se na volšeban način izvukli trojkom Mirotića u poslednjoj sekundi, dok su u Francuskoj bili u zaostatku sve do poslednje deonice. Između te dve pobede smestio se poraz od Virtusa u Barseloni, koji niko nije očekivao. No, ove sezone je Evroliga takva da se iznenađenja stalno dešavaju. U Vilerbanu su u utorak najzaslužniji za pobedu bili Mirotić sa 19 odnosno Higins sa 16 poena, dok su dvocifreni bili i Abrines i Jokubaitis.

Anadolu Efes

Situacija već postaje kritična za dvostrukog uzastopnog šampiona Evrolige. Nije još ništa ispušteno što se Efesa tiče, ali navijače sigurno brine činjenica da oni nikako da ustale formu. To što su trenutno na 9. mestu, ispod crte kada je plasman u plej-of u pitanju, nije toliko strašno, samo jedna pobeda ih deli od doigravanja, međutim, njihove igre nikako ne ulivaju poverenje. U utorak su izgubili od Valensije koja je bila bez šestorice košarkaša i to u momentuu kada se u tim Efesa vratio i Šejn Larkin. Upravo je on, uz Tibora Plajsa, bio najefikasniji u svom timu sa 14 poena, dok je Klajburn dodao 12, a Vasa Micić 11 koševa. Slab je to bio učinak za udarni dvojac Efesa Klajburn-Micić, pogotovo jer je srpski plejmejker gotovo sve poene ubacio u poslednjoj deonici. Anadolu Efes je u gostima dobio samo tri meča od devet, koliko je odigrao, a to mođe da bude potencijalni problem i u četvrtfinalu, pogotovo ako budu plasirani od 5. do 8. mesta i moraju da pobedom u gostima doću do plasmana na fajnal-for.

Predlog

U prvom delu sezone Efes je u Istanbulu slavio sa 96:86. Bio je to zanimliv meč sa mnogo koševa na obe strane. Retko se u tom delu sezone dešavalo da Barsa primi ovoliko koševa, šta više to je bio jedini puta. Jasikevičijusov tim igra dobru odbranu, problem je izostatak Laprovitole, koji će morati da nadoknade ostali košarkaši. Barsa je svakako favorit u svojoj Blaugrani, i ne bi smela da dozvoli sebi još jedan domaći poraz. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.