Ponedeljak, 16/01 - Fudbal, Engleska, Liga 1
16/01Port Vale vs Peterborough UnitedUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
14/01/2023 19:52
U poslednjoj utakmici engleske Lige 1 sastaju se Port Vejl i Piterboro junajted. Utakmica se igra u ponedeljak u 21 čas.
Port Vejl

Domaćin je prethodna tri prvenstvena meča na svom terenu dobio rezultatom 1:0. Samo po gol bio je dovoljan da se pobede Linkoln, Čarlton i Morkamb, a kada sa tri gola uzmete devet bodova, sve pohvale mora da dobije odlična odbrana. Ekipa iz Stouka na Trentu trenutno je na 11. mestu, ali bi eventualnom pobedom mogla čak do sedme pozicije. Već imaju preko dvadeset bodova zaostatka za vodećim dvojcem koji čine Plimut i Šefild Venzdej, pa je mnogo realnije da pojure plasman u plej-of i na taj način se uključe u trku za ulazak u viši rang. S druge strane ne verujemo da Port Vejl uopšte ima takve ambicije, već da mu je najvažnije da mirno privede kraju sezonu u Ligi 1, u kojoj su ponovo posle pet godina pauze.

Piterboro

Gosti sigurno imaju veće ambicije ali ne i bolje rezultate do sada. Piterboro je sakupio isti broj bodova kao i Port Vejl, a samo je zbog gol razlike dva mesta ispred. U poslednje vreme im ne ide na gostovanjima, osvojili su samo bod na prethodna četiri, i to su posle tri poraza igrali nerešeno kod Čarltona. Taj meč odigran je još 26. decembra, a u naredne dve utakmice slavili su protiv MK Donsa i poraženi su od Vajkomba na svom terenu. Uglavnom, da bi upšli makar u plej-of, fudbaleri Piterboroa moraju da pobeđuju i na strani. Do sada su osvojili samo deset bodova na gostovanjima naspram čak 25 na svom terenu.

Predlog

Ovo je već drugi međusobni duel ove dve ekipe. U jesenjem delu sezone Piterboro je lako slavio sa 3:0, a pre toga se nisu sastajali još od 2017. godine. Biće tvrd meč, Port Vejl ne prima golove na svom terenu tako često, ali malo ih i daje. Naš predlog je 0-2 gola sa koeficijentom 1.78 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.