Utorak, 17/01 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
17/01Leuven vs AS EjpenUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
15/01/2023 18:44
Belgijanci igraju vanredno kolo a otvara ga duel Levena i Eupena. Meč u Heverleu igra se u utorak u 18.30.
Leven

Sasvim dobru sezonu igra domaći tim. Leven je sakupio 29 bodova iz 20 utakmica i ravnopravno konkuriše za mesto u doigravanju. Mnogo je realnije da to bude pozicija od 5. do 8. mesta, a ti timovi će igrat za plasman u evropske kupove. Mada nije isključeno ni da se Leven nađe, recimo, na četvrtom mestu i igra u plej-ofu za titulu. Od trenutno četvrtog Klub Briža imaju manje šest bodova, što je svakako dostižno, ali treba biti iskren i reći da je kvalitet ova dva kluba teško uporediv. Uglavnom, Leven je okončao lošu seriju od tri meča bez pobede, dva u Župiler ligi i jednog u kupu i u prošlom kolu pobedio je na gostovanju kod Vesterloa.

Eupen

Gosti su dosta slabije plasirani na tabeli ali i oni umeju da iznenade mnogo kvalitetnije ekipe od njih. Podbacili su u dva prethodna kola u kojima su poraženi od Šarlroe i Sent Trojdena, a oba meča igrali su na svom terenu. Zato je i usledio pad na tabeli pa se Eupen sada nalazi na 14. mestu sa 19 bodova, samo dva više od prvog tima ispod crte. Takav razvoj događaja zatvorio im je sve puteve ka nekom dobrom plasmanu i moraće da se fokusiraju na opstanak u eliti. Zanimljivo je da je Eupen ove sezone već tri puta pobedio na strani, a ukupno je osvojio deset bodova u goatima, jedan više nego na svom terenu. Oni su samo jednom igrali nerešeno u prvih 20 kola i to je bilo na gostovanju kod Varegema, a taj meč završen je bneverovatnim rezultatom 5:5.

Predlog

Oba tima su ekstremeno efikasna, a Leven je postigao 35 golova na 20 utakmica. Pored toga što daju, oni dosta golova i primaju, što se videlo i u jesenjem okršaju ove dve ekipe koji je Eupen dobio sa 4:2. Na prethodna četiri meča između Levena i Eupena pao je ukupno 21 gol, prosek je veći od pet golova po meču i smtramo da će na ovom duelu pasti makar tri i to kao od šale. Za 3+ koeficijent u kladionici Meridianbet je 1.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.