Sreda, 18/01 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
18/01Serkl Briž vs Union Sen-Žil1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
16/01/2023 12:03
Vicešampion Belgije ne bi smeo da kiksira protiv Serkl Briža. Utakmica vanrednog kola belgijske Župiler lige igra se u sredu od 18.30.
Serkl Briž

Domaći tim je bio u sjajnoj formi do prekida prvenstva. Izgleda da su dok je trajala pauza zbog Mundijala u Kataru poptpuno ispali iz forme i sada iza sebe imaju tri meča bez pobede, sa jednim remijem i dva poraza. Tome moramo dodati i ispadanje iz Kupa Belgije, što samo potvrđuje konstataciju da im prinudni odmor nije prijao. Do završetka regularnog dela prvenstva ostalo je da se odigra još deset kola, čini se da je Serkl Briž izgubio sve šanse da se nađe u plej-ofu za titulu, ali bi svakako mogli d barem osmog mesta i doigravanja za plasman u evropske kupove. Prošlog vikenda izgubili su od Šarlroe u gostima, mada su prvi stigli do prednosti u tom meču.

Rojal Union

Bez dileme aktuelni vicešampion je tim koji je u najboljoj formi. Rojal Union je vezao sedam uzastopnih pobeda, četiri u prvenstvu i tri u kupu i ozbiljno zapretio lideru Genku. Još uvek je njihov zaostatak za vodećim ekipom solidan, iznosi sedam bodova, ali posle regularnih 30 kola igra se i plej-of u kome učestvuju četiri prvoplasirana tima. Upravo tada je Rojal Union ostao bez titule u prošloj sezoni, popustili su i Klub Briž je to znao da iskoristi. Ipak, ekipa iz Brisela radi odlične stvari već drugu sezzonu. Oni su prethodne ušli u belgijsku elitu i odmah se umešali u bitku za trofeje. Sada ponovo napadaju titulu, a plasirali su se i u polufinale kupa. Pored uspeha na dmaćoj sceni, Sent Žil je izborio plasman u osminu finala Lige Evrope osvojivši prvo mesto u svojoj grupi.

Predlog

U prošlom kolu Rojal Union je imao težak zadatak protiv odlične ekipe Antverpa, ali ga je rešio dosta lako i slavio sa 2:0. Ostali su na sedam bodova zaostatka za Genkom i sada čekaju kiks lidera da bi mu se dodatno približili. Do sada su se ove dve ekipe sastale pet puta u belgijskoj eliti i svih pet duela pripala su ekipi Rojal Uniona. Verujemo da će i šesti put tim iz Brisela slaviti, a za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 2.15.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.