Sreda, 18/01 - Fudbal, Grčka, Greece Cup
18/01PAOK vs PanatinaikosUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
16/01/2023 12:18
Derbi četvrtfinala grčkog kupa igra se na Tumbi u Solunu. PAOK dočekuje lidera prvenstva ekipu Panatinaikosa. Meč se igra u sredu u 19.30.
PAOK

Crno-beli iz Soluna su razočarali u prošlom kolu prvenstva kada na svom terenu nisu uspeli da zatresu mrežu ekipe OFI. Gosti sa Krita su odneli bod, ali ćemo reći da je domaćin izgubio dva. Sada je njihov zaostatak za vodećim Panatinaikosom povećan na devet bodova, a to je u ovakvoj ligi previše da bi mogli da računaju da osvajanje titule. Ispred PAOK-a su i gradski rival Aris, kao i šampion Olimpijakos. Realniju šansu za osvajanje nekog trofeja imaju u kupu, mada im žreb nije bio naklonjen, pa će, ako žele među četiri najbolje ekipe u ovom takmičenju, morati da eliminišu trenutno najbolji grčki tim.

Panatinaikos

\'\'Zeleni\'\' su bili u neverovatnoj formi pred prekida prvensta, imali su sve same pobede uz samo jedan remi protiv Olimpijakosa. Posle nastavka sezone Panatinaikos igra dosta promenjivo, remizirao je sa Jonikosom i OFI-jem, dok je doživeo i prvi poraz, baš u Solunu, ali protiv ekipe Arisa. Sada im se drugoplasirani AEK približio na samo četiri boda, dok je tu blizu i Olimpijakos koji zaostaje sedam poena. Za Pao je od krucijalne važnosti da osvoji naslov šampiona na koji čekaju dve decenije. Navijači su preživeli mnogo poniženja u prethodnim sezonama, pa čak i to da njihovi ljubimci ne igraju u plej-ofu nego u plej-autu. Ima Panatinaikos odličnu ekipu ali je pitanje da li mogu izdržati prtisak, posebno kada krene plej-of i kada se u svakom kolu budu suočavali sa kvalitetnim timovima kakavi su ovi iz vrha tabele.

Predlog

Prošlog vikenda Panatinaikos je slavio u Janjini, za trijumf im je bio dovoljan jedan gol. Obe ekipe imaju čvrstu odbranu, a i inače u grčkoj ligi retko kada bude mnogo golova. U prvenstvu je Panatinaikos slavio na Tumbi u oktpbru sa 2:1, i to se dogodilo prvi put još od 2017. godine. Domaćin je blagi favorit za prolaz u polufinale ali je sigurnije igrati na mali broj golova. Za 0-2 gola koeficijent iznosi 1.53 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.