Četvrtak, 19/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
19/01Fenerbahçe vs AS Monaco1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
17/01/2023 11:17
Posle dva katastrofalna poraza u Beogradu Kneževi imaju još jedno teško gostovanje. Meč u Istanbulu igra se u četvrtak u 18.45.
Fenerbahče

Sasvim neočekivano Fener je potpuno ispao iz forme i sada se tim Dimitrisa Itudisa muči sa svim rivalima. Na počtku Evrolige bili su najdominantniji tim, a bežali su prvim pratiocima najmanje dve pobede. I sada su u vrhu tabele, dele drugo mesto sa još tri ekipe sa skorom 12-7. U vođstvu je ekipa Real Madrida koja jedina ima 13 pobeda i 6 poraza. Fener je imao niz od pet uzastopnih poraza u Evroligi, bio je na pragu i šestog vezanog na gostovanju kod Panatinaikosa, ali se na volšeban način izvukao kada je Gudurić pogodio trojku za izjednačenje. U produžetku su slavili, a već u narednom kolu pobedili su i Bajern na svom parketu. Povratak Motlija mnogo znači za Fenerbahče, sada su van stroja samo Nemanja Bjelica, koji ne igra od početka sezone, i Toni Džekiri koji je operisan.

Monako

Drži se i Monako u vrhu tabele ali ako ne poprave formu brzo će se spustiti do sredine. Imaju skor 12-7, kao i Fener, Barsa i Olimpijakos, dok je Real lider sa pobedom više. Monako se obrukao na dva gostovanja u gčavnom gradu Srbije u samo sedam dana. Prvo ih je Partizan dobio sa 20 razlike u Areni, a onda su još gore prošli protiv Crvene zvezde u hali \'\'Aleksandar Nikolić\'\'. U prvom meču Majk Džejms je odigrao katastrofalno, i to je glavni uzrok poraza, dok je Amerikanac bio odličan protiv Zvezde, dok su svi ostali podbacili. Saša Obradović ima dosta problema u ovim danima, ekipa igra slabo, Džordan Lojd je i dalje povređen, a zna se koliko je on važan za Monako i koliko poverenje u njega ima Obradović. Prošlog vikenda Monako je jedva pobedio i u prvenstvu Francuske, slavili su sa poenom razlike protiv Šolea na strani. Kneževe kao da je presekla pobeda u Madridu protiv Reala, pošto su nakon tog trijumfa, koji su izborili u produžetku, doživeli tri uzastopna poraza u gostima.

Predlog

Monako igra mnogo slabije u gostima nego na svom parketu i pored činjenice da nemaju neku snažnu podršku sa tribina u Monte Karlu. Nije ni Fener nešto posebno ubedljiv, protiv Bajerna su lako došli di ogromne prednosti, a na kraju su jedva sačuvali pobedu. Ipak, turski tim ima trenutno više raspoloženih košarkaša i favorit je u duelu sa Monakom. U prvom delu sezone Fener je slavio u Monte Karlu, ali je to bio momenat kada su bili u sjajnoj formi. Očekujemo još jednu pobedu predstavnika Francuske, a za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.