Četvrtak, 19/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
19/01Baskonia Vitoria-Gasteiz vs FC Barcelona1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
17/01/2023 11:34
Špnaski duel u Evroligi, još jedan u nizu. Ovo je treći međusobni duel u sezoni, a prvi u Vitoriji. Meč se igra u četvrtak u 20.30.
Baskonija

Sa nekoliko vezanih poraza u gostima Baskonija je skliznula sa vodeće pozicije u Evroligi i sada ima skor 11-8. To je još uvek dovoljno za mesto u gornjem delu tabele, i vodilo bi u plej-of, što je i najvažniji cilj za ovaj tim. Pokazala je Baskonija dosta slabosti na tri prethodna meča koja su igrali u gostima. Izgubili su dva puta u Nemačkoj, prvo u Berlinu a onda i u Minhenu, dok su pre sedam dana poraženi i u Beogradu od Partizana, tim koji su na neverovatan način pobedili u Vitoriji. Baskijci su u Beogradu nastupili bez svog najboljeg igrača plejmejkera Markusa Hauarda koji se požalio na bol u leđima, a nije bilo ni drugog organizatora igre Pijere Henrija. Sa skraćenom rotacijom tim trenera Penjarole nije imao šanse protiv Partizana. Dobar meč u Beogradu odigrao je Vanja Marinković, pa je to neki benefit iz poraza.

Barselona

Katalonci igraju slabije nego što smo se nadali posle povratka Nikole Mitrovića u tim. Očekivali smo da Barselona bude bar za 30% jača sa odličnim krilnim centrom, ali Jasikevičijusov tim je upisao neke neočekivane poraze. U Beogradu su dobili protiv Zvezde meč koji su bukvalno već izgubili, a onda su doživeli dva neočekivana poraza u svojoj Blau Grani. Posebno se to odnosi na poraz od Asvela u Barseloni, dok se neuspeh protiv Anadolu Efesa ipak ne može nazvati kiksom, pošto se radi o dvostrukom šampionu Evrope. Između ta dva neuspeha na svom parketu smestila se pobeda u Vilerbanu protiv Asvela i Barsa je i dalje u vrhu tabele. Skor od 12-7 sigurno nije u potpunosti zadovoljio navijače, ali je najvažnije da se Katalonci probiju u doigravanje, i ako je moguće da budu među prva četiri tima zbog prednosti domaćeg parketa u četvrtfinalu. Higins i Mirotić su bili najbolji u porazu od Efesa, a sigurno je da Jasikevičijusu mnogo nedostaje povređeni Tomaš Satoranski koji se povredio posle Beograda kada je bio meč viner protiv Zvezde.

Predlog

Več dva puta su se jesenas sastajali Baskonija i Barselona. Oba meča igrana su u Barseloni i oba je dobila katalonska ekipa sa dvoce+ifrenom razlikom. Sada će se prvi put u sezoni sresti u Vitoriji, Baskonija nema nešto poseban vruć teren i ovaj tim igra podjednako kvalitetno i na strani i kod kuće. Mnogo toga zavisiće od Markusa hauarda koji bi trebalo da bude spreman. Ipak, čini nam se da je Barsa nu nešto boljoj formi i da bi mogla da slavi u Baskiji. Naš predlog je dvojka za koju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.