Petak, 20/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
20/01Olympiakos Piraeus vs Real Madrid1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
18/01/2023 20:53
Derbi kola ostavljen je za kraj, Olimpijakos dočekuje Real u petak od 20 časova u dvorani Mira i prijateljstva u Pireju.
Olimpijakos

Pirejci su na deobi drugog mesta zajedno sa Barselonom i Monakom. Ispred njih je samo Real, pa bi novom pobedom nad Madriđanima uspeli da se poravanju bodovno s njima. Nije ovaj meč možda presudan za krajnji poredak na vrhu, ali je svakako da će imati uticaja. U prošlom kolu Olimpijakos je slavio tesnu pobedu, uz dosta kontroverzi, protiv Virtusa u Bolonji. Domaći su žestoko protestovali zbog nekih sudijskih odluka u finišu, ali im to nije pomoglo. Bila je to već šesta pobeda Pirejaca na strani, uz četiri poraza. Od njih je kao gost jedini uspešniji baš Real. U tim se posle povrede vratio najbolji igrač crveno-belih, ali i Evrolige, Saša Vezenkov, i u Bolonji je bio najefikasniji sa 22 poena uz čak 10 skokova. Bugarin igra neverovatnu sezonu i glavni je adut Barcokasovog tima u pohodu na fajnal-for. Naravno, imaju PIrejci još aduta, pre svih Kostasa Slukasa, Mekisika, Volkapa, Fala i ostale, ali je Vezenkov gotovo uvek \'\'faktor x\'\'.

Real Madrid

\'\'Kraljevski klub\'\' se dokopao vrha tabele i sigurno je da ne planiraju da sa njega silaze. Real ima pet vezanih pobeda iza sebe, tri u Evroligi i dve u ACB ligi. Slavili su u elitnom takmičenju na svom parketu protiv Makabija, koga su demolirali sa 30 razlike, a na strani su slavili u Beogradu protiv Zvezde i u Berlinu u meču sa Albom. Trener Mateo Ćus ima problema sa povređenim Gabrijelom Dekom, ali je izostanak odličnog Argentinca uspešno nadoknadilo nekoliko igrača, u Berlinu su to bili Hezonja i Kozer koji su imali dvocifren učinak. I dalje je najbolji pojedinac Džanan Musa, dok pod oba koša caruje Valter Tavares. Centar sa Zelenortskih Ostvra je nezaustavilj u skoku, a sve više je opasan i strelac. Na mestu plejmejkera Najdžel Vilijams-Gos je polako istisnuo tandem veterana koji čine Serhio Ljulj i Ćaćo Rodrigez, pa Amerikanac provodi najviše vremena na parketu u poslednje vreme.

Predlog

Real se dosta mučio protiv Albe, za razliku od gostovanja u Beogradu koje je dobio sa 20 poena razlike. Ipak, kada je bilo bitno Madriđani su dodali gas i stigli do bodova. U Pireju će biti teže, to je jasno, ali će oni imati svoju šansu. Olimpijakos je iznenadio Real sredinom oktobra i slavio kao gost. Videćemo da li Madriđani mogu da se revanširaju, mada je ovo vrlo vruć parket. Naš predlog je jedinica, a za pobedu Olimpijakosa kvota je 1.69 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.