Subota, 21/01 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
21/01Lester Siti vs Brajton Da postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
19/01/2023 09:23
Na King Paueru u Lesteru gostuje sjajni Brajton, jedno od najprijatnijih iznenađenja u Premiejr ligi. Utakmica je na programu u subotu u 16 časova.
Lester

Pauza je potpuno izbacila iz ritma ekipu Lestera, Pre prekida, sezone zbog Mundijala u Kataru, Lester je bio u odličnoj formi i počeo je da nadoknađuje zaostatak koji je napravio na startu sezone kada je ređao poraze. Međutim, posle nastvka prvenstva Lester je izgubio sve četiri utakmice u prvenstvu, a ispao je i iz EFL kupa. Jedino dobro što su uradili bio je plasman u dalje takmičenje FA kupa, i to posle minimalne pobede nad nižerazrednim Džilindžemom. U prošlom kolu \'\'Lisice\'\' su poražene u Notingemu i sada su na 14. mestu sa samo dva boda više od prvog tima u zoni ispadanja. Na poslednja četiri meča Lester je dao samo jedan gol, i to je najveći problem za tim Brendona Rodžersa.

Brajton

Za razliku od njihovog rivala, \'\'Galebovima\'\' je pauza prijala. Brajton je u prethodna četiri kola upisao tri pobede i jedan poraz. Izgubili su samo od lidera Arsenala, a slavili u mečevima sa Sautemptonom, Evertonom i Liverpulom. Takmičenje u Liga kupu su okončali, možda malo neočekivano porazom od Čarltona, ali su demolirali Midlzboro u FA kupu. Brajton je trenutno sedmi na tabeli, s obzirom da imaju najmanji broj odigranih mečeva mogli bi i do 5. pozicije u slučaju uspeha u dve zaostale utakmice. Ne verujemo u ozbiljnu borbu za Ligu šampiona, čini nam se da \'\'Galebovi\'\' još nisu spremni za to, ali bi svakako mogli da ih naredne jeseni gledamo u nekom evropskom kupu. Brajton je sve zadivio pobedom od 3:0 nad Liverpulom u prošlom kolu i trener De Zerbi se brzo uvukao u srca navijača.

Predlog

Kada je Grem Poter napustio Brajton i otišao u Čelsi usred sezone, mnogi su smatrali da će \'\'Galebovi\'\' doživeti slobodan pad. Istina, nije sve bilo idealno u trenutku kada je Italijan preuzeo klupu Brajtona, ali kako je vreme odmicalo oni sve bolje izgledaju i niko više nije prijatno da naspram sebe ima ekipu sa juga Engleske. U prvom delu sezone Brajton je pobedio Lester na svom Ameksu sa čak 5:2 i verujemo da je \'\'Lisicama\'\' stalo do revanša. Ne očekujemo ponovo sedam golova, ali će ih svakako biti i to na obe strane. Za GG koeficijent je 1.72 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.