Subota, 21/01 - Fudbal, Italija, Serija A
21/01Verona vs Lecce1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
19/01/2023 09:46
Za domaćina bi ovo mogao da bude presudan meč u sezoni. Verona mora da pobedi Leće da bi sačuvala nadu u spas. Utakmica 19. kola Serije A igra se u subotu u 15 časova.
Verona

Mnogo toga je Verona propustila u ovoj sezoni i sada su tu gde jesu, u zoni ispadanja sa sedam bodova manje od prvog tima iznad crte. Ostalo je još mnogo da se igra, tek je polovina prvenstva, ali svakako da je tim iz \'\'grada ljubavi\'\' u velikom problemu. Ipak, razloga za optimizam ima, Verona je u tri kola odigrana posle nastavka sezone uzeli četiri boda, skoro polovinu ukupnog broja koji su sakupili. Osvojili su bod na gostovanju u Torinu, pobedili Kremoneze na svom terenu i izgubili od Intera na Meaci, ali samo sa 1:0. Problem je što imaju samo 9 bodova iz 18 mečeva, toliko ima i Sampdorija ispod njih, dok poslednjeplasirani Kremoneze ima samo sedam. Iznad crte su Sasuolo sa 16, te Salernitana i Specija sa 18. Leće je sakupolo 20 bodova. Jasno je da među svim navedenim ekipama treba tražiti tri koje će od naredne sezone igrati u Seriji B.

Leće

Južnjaci su u dobroj formi i iza njih su tri teške utakmice na kojima nisu doživeli poraz. Prvo su na svom Via Del Mare pobedili Lacio posle preokreta sa 2:1, onda su odigrali bez golova u Speciji, da bi u prošlom kolu, u sjajnom meču, podelili bodove sa aktuelnim šampionom Milanom. Vodilo je Leće sa 2:0, ali je na kraju moglo da bude zadovoljno i jednim bodom. Ukupno ih Leće ima 20, daleko je to od obezbeđenog opstanka, ali od svog rivala Verone, prvog tima ispod crte, imaju čak 11 više. Iz ovoga se vidi koliko je meč značajan i koliko bi Leće, eventualnom pobedom, pršlo bliže cilju, a to je opstanak u eliti. Za razliku od nekih ranijih sezona u Seriji A, Leće sada igra odlično na strani. Osvojili su 9 bodova, a dva puta su doneli ceo plen. Slavili su kod Sampdorije i Salernitane, a to su timovi koji su direktni konkurenti u bici za opstanak. Umeli su da iznenade i favorite, pa su na stadionu Dijego Maradona otkinuli dva boda lideru Napoliju.

Predlog

U Veroni svi priželjkuju meč kakav je bio protiv Kremonezea. Tada su slavili sa 2:0, a meč je rešen već u prvih 45 minuta sa dva gola srpskog internacionalca Darka Lazovića. Protiv lećea će biti teže, nema sumnje, i pristali bi domaći da slave i golom u sudijskoj nadoknadi, samo da osvoje tri važna boda. Gostima je u igri i remi, ali svakao da će pokušati da dođu do celog plena. Naš predlog je pobeda domaćina, a za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.