Nedelja, 22/01 - Fudbal, Holandija, Eredivizija
22/01AZ vs Fortuna SittardPoluvreme/Krajtip: 1/1
7 / 10 Ulog
21/01/2023 14:13
Domaćin je ozbiljan kandidat da osvoji titulu šampiona u Holandiji, pa ne sme imati problema u ovakvim utakmica,a. Duel sa Fortunom na programu je u nedelju u 16.45.
AZ Alkmar

Ekipa iz Alkmara odlično je nastavila sezonu, mada se onaj remi sa Viteseom slobodno može nazvati kiksom. Nakon toga su dva puta gostovali u sedam dana, u Kupu Holandije su ubedljivo pobedili Ekscelzior na strani, a u Erediviziji Herneven, takođe u gostima. Trenutno su drugi na tabeli, zaostaju četiri boda za vdećim Fejnordom, ali ne smeju se zaboraviti ni Ajaks i PSV, koji imaju samo po bod manje, a ni Tvente od koga AZ ima dva boda više. Da li je ovo sezona u kojoj pehar šampiona najzad može stići u Alkmar? Trebalo je to da se dogodi 2020. godine, ali je prvenstvo prekinuto pred sam kraj, kada se činilo da će oni biti najbolji. Na kraju pehar nije dodeljen ni jednom timu.

Fortuna

Ekipa iz Sitarda je na 13. mestu, van zone ispadanja, i za njih je to jedino važno. Daleko od toga da je Fortuna na sigurnom, od prvog tima u \'\'crvenoj\'\' zoni deli ih samo četiri boda, pa sigurno da moraju da osvoje još mnogo poena ako žele da i naredne sezone igraju u holandskoj eliti. U dva kola koja su odigrana posle pauze zbog Mundijala u Kataru bili su domaćini. U prvoj utakmici su podbacili i izgubili od Go Ahed Iglsa sa 2:0. Prošle sedmice u gost im je stigao PSV iz Ajndhovena, mnogi su Fortunu prežalili pre tog meča, ali su oni uspeli da osvoje bod. Bilo je 2:2, a meč je bio više nego turbulentan. Domaćin je dobio prvi deo igre, onda je na početku drugog ostao sa desetoricom, što su Filipsovci iskoristiti i stigli do preokreta. Međutim, uporni fudbaelri Fortune uspeli su da izjednače u 98. minutu i rastužili milione kladilaca širom sveta.

Predlog

Fortuna može da bude nezgodna u gostima, na sedam mečeva pobedili su dva puta, dva puta su i remizirali i tri puta izgubili. Na drugoj strani AZ je mnogo uspešniji kao gost, sa strane je tim iz Alkmara doneo 21 bod, dok je na svom stadionu osvojio \'\'samo\'\' 12. Ipak, u duelu sa Fortunom nemaju izbora, moraju da dobiju meč i ostanu u vrhu tabele. Naš predlog je prelaz 1/1 sa koeficijentom 1.83 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.