Ponedeljak, 23/01 - Fudbal, Turska, Superliga
23/01Konjaspor vs Ankaragücü1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
21/01/2023 14:27
Posle četiri utakmice bez pobede u Konji je došlo do smene trenera. Aleksandar Stanojević već je debitovao u kupu, a protiv Anakaragučua mu je debi u Suoer ligi. Meč se igra u ponedeljak u 18 časova.
Konjaspor

Domaća ekipa bila je fantastična na početku sezone, pobeđivali su redom, a odbrana im je bila granitna, skoro bez primljenog gola. Kako je vreme odmicalo Konja je popuštala, počeli su porazi, a kulminacija lošeg perioda dogodila se posle povratka sezone nakon pauze zbog MUndijala, na kom Turci, uzgred, nisu ni učestvovali. Konja je odigrala četiri meča u prvenstvu i nije pobedila nijednom, prvo tri remija sa sedam datih i isto toliko primljenih golova, a onda nesrećan poraz od Bešiktaša na domaćem terenu u poslednjim sekundama meča. Ceh je platio trener Ilhan Palut, a umesto njega angažovan je bivši strateg Partizana Aleksandar Stanojević. On je već imao debi u kupu, ali mu se nije posrećio. Konja je ispala na penale od Gaciantepa.

Ankaraguču

Gosti su se pre ovog kola nalazili na deobi 13. mesta sa 19 osvojenih bodova. Sigurno je da su mogli bolje od toga, ali ne zaboravite da su oni povratnici u elitu pošto su prethodnu sezonu proveli u drugoj ligi. Ankaraguču je uspeo već dva puta da pobedi na strani, i da na još dva meča osvoji po bod. Ipak, najviše je poraza, čak pet gostujućih. Oni su posle pauze odigrali čak sedam mečeva, dva u kupu i pet u prvenstvu. U najmasovnijem takmičenju su bili uspešni, prvo su izbacili Tuzlaspor, a onda bili bolji i od slavnog Bešiktaša, koga su pre pet dana izbacili na penale i plasirali se u četvrtfinale Kupa Turske. U prošlom kolu su gostovali u Adani i izgubili od odličnog Demirspora sa 3:1.

Predlog

Očekujemo da Konja pod vođstvom Aleksandra Stanojevića ponovo bude onaj tim sa početka sezone. Nisu oni igrali slabo ni u prethodnom periodu, ali su navijači navikli na pobede i nerešeni rezultati nisu shvaćeni kao uspeh. Šanse za Evropu još posltoje i to će biti cilj Konje u narednom periodu. U prvom delu sezone u Ankari je duel između ove dve ekipe završen bez golova, a sada smo skoro ubeđeni u trijumf Konjaspora. Za jedinicu se dobija koeficijent 1.95 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.