Petak, 27/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
27/01Olympiakos Piraeus vs Maccabi Tel AvivUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 85.50
9 / 10 Ulog
25/01/2023 14:02
Olimpijakos protiv Izraelaca brani lidersku poziciju u Evroligi. Utakmica 21. kola elitnog takmičenja igra se u petak u 20.30.
Olimpijakos

Pirejci su u prošlom kolu igrali derbi protiv Reala, u to vreme lidera Evrolige. Trijumfom od 13 poena razlike grčki tim je preuzeo prvo mesto, mada sa istim učinkom kao i Barsa, Real i Fenerbahče. Sve četiri ekipe imaju skor od 13 pobeda i 7 poraza. Olimpijakos je doživeo jedan poraz u Evroligi u prethodnih pet mečeva, dogodilo se to u Monte Karlu, ali su i taj duel mogli da dobiju jer su u poslednji minut ušli poravnati sa domaćinom. Saša Vezenkov, najbolji igrač Pirejaca, vraća se u formu sa početka sezone nakon povrede zbog koje je propustio večiti derbi sa Panatinaikosom. I bez njega Olimpijakos je slavio ubedljivo kod najvećeg rivala i na tom meču se potvrdilo da crveno-beli nisu samo Vezenov i Slukas, već i Mekisik, Blek, Volkap, Fal, Papanikolau, Peters, Kenan i ostali.

Makabi

I dalje je Makabi isključivo \'\'domaćinska\'\' ekipa. Izraelci su na domaćem parketu izgubili samo od Barselone a pobedili na ostalih devet mečeva. Međutim, na strani su uspeli da pobede samo dva puta, najmanje u ligi zajedno sa Partizanom, Albom i Panatinaikosom. U prvom delu sezone uspeli su da pobede i Olimpijakos u Tel Avivu, što nije nimalo lako, kada vidimo koga su sve Pirejci pobedili na strani. U prošlom kolu Makabi je pobedio Albu na svom parketu, vratili su se u plej-of zonu ali daleko od toga da su sigurni učesnici doigravanja. Sve osim plasmana u četvrtfinale bio bi ogroman neuspeh ekipe koja je pravljena za fajnal-for, u koju su letos stigli Lorenco Braun, Vejd Boldvin, Džoš Nibo i mnogi drugi. Odbrana je po pravilu problem za \'\'Ponos Izraela\'\', pogotovo kada sa tribina nemaju huk svojih navijača. Oded Kataš, trener Makabija, ni na ovom meču neće moći da računa na snažnog centra Aleksa Pojtresa.

Predlog

Malo nas je iznenadio rezultat meča Olimpijakosa i Reala, ne zato što su Pirejci pobedili, već što je palo baš malo koševa. Tako je Real, tim sa sjajnim napadačkim potencijalom, uspeo da ubaci samo 60 poena u Dvorani Mira i prijateljstva. Nije ni Polimpijakos bio posebno raspolođen u šutu, pa je postigao 73 poena. Makabi nije tim koji igra čvrstu odbranu i verujemo da će Vezenkov i društvo zatrpati njihov koš. Naš predlog je domaćin daje više poena od ponuđene granice, a ona je na 85,5 poena sa kvotom 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.