Petak, 27/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
27/01Bayern München vs Virtus Bologna1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
25/01/2023 14:23
Pobedom u Istanbulu Bajern se vratio u trku za mestom u plej-ofu. Da bi taj trijumf dobio na značaju potrebno je da slave u meču sa Virtusom. Utakmica se igra u petak u 20.45.
Bajern

Bavarci su na neverovatan način izborili pobedu u Istanbulu protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope, ekipe Anadolu Efesa. Mada su gubili u trećoj deonici sa 14 poena razlike, košarkaši Bajerna nisu odustajali i na kraju jednom izvanrednom serijom trojki uspeli su da dođu do preokreta. Sada imaju 8 pobeda i 12 poraza, još uvek su dva trijumfa udaljeni od osmog mesta, poslednjeg koje donosi plasman u doigravanje. Andrea Trinkijeri i ove sezone radi odličan posao u timu iz Minhena, ali nema ni sreće. Van stroja su poodavno Žan Marko Šiško, Vladimir Lučić i Andreas Obst, ali se bar vratio Gifaj. Na svom parketu Bajern ima skor od 5 pobeda i 5 poraza, dok su na strani slavili tri puta, uključujući i pobedu u Istanbulu. U međuvremenu klub je reagovao dovođenjem odličnog strelca Di Džej Silija, i on bi trebalo da debituje protiv Virtusa. U Istanbulu su najefikasniji bili Otelo Hanter sa 18, Rabit i Vinston su dodali po 14, a dvocifren je bio i Gifaj sa 11 poena, kao i Jaramaz sa 10.

Virtus

Povratnik u Evroligu ima pobedu više od Bajerna. Mada su očajno startovali u ovoj sezoni Bolonjezi su igrali sve bolje kako je vreme odmicalo i sada su na skoru od 9 pobeda i 11 poraza. Još uvek nijednom nisu bili u zoni plej-ofa, ali je ostalo dosta vremena do kraja regularnog dela sezone i eto prilike da i taj cilj ispune. U prošlom kolu dobili su važan meč protiv Panatinaikosa na svom parketu. Ta pobeda bila je imperativ s obzirom da su dve prethodne utakmice, obe u Bolonji, izgubili, prvo od Žalgirisa, pa onda i Olimpijakosa. Do kraja se zone imaju težak raspored i mečevi kao ovaj sa Bajernom mogu im biti šansa za pobedu u gostima, pošto su do sada samo tri puta slavili na tuđim parketima. Tim iz Bolonje je iskusan, ima u sastavu Šengeliju, Teodosića, Heketa, Mikija, Pajolu, Đaitea i Bakoa, pa mogu da iznenade svaki evroligaški sastav.

Predlog

U prvom delu sezone Virtus je slavio protiv Bajerna u Bolonji sa tri poena razlike. Tokom celog meča Italijani su imali solidnu razliku ali je Bajern došao do podnošljivog poraza, što može biti važno u slučaju istog broja bodova, ako Bavarci slave u ovom meču. Smatramo da je pobeda nad Efesom ulila dodatno samopouzdanje košarkašima iz Minhena, a uživaćemo u duelu dvojice sjajnih stručnjaka, Andree Trinkijerija i Serđa Skariola. Naš predlog je pobeda Bajerna, a za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.