Subota, 28/01 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
28/01Kortrijk vs KV Ostende1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
26/01/2023 18:56
Domaćin nije u sjajnoj formi, ali su gosti u katastrofalnoj. Utakmica belgijske Župiler lige igra se u subotu u 18.15.
Kortrajk

U derbiju Flandrije Kortrajk je favorit iako su oba tima u donjem delu tabele Župiler lige. Kortrajk se bori za opstanak mada su ušli u prvenstvo sa velikim ambicijama. Ipak, posle nastavka sezone su u nešto boljoj formi, u prethodnih pet kola imaju tri pobede i dva poraza, pa su tako u ovom intervalu zabeležili isti broj trijumfa kao u prethodnih 17 utakmica. Igrali su i u četvrtfinalu kupa, ali ih je tu zaustavio Mehelen i to pobedom u Kortrajku, pa se taj rezultat može smatrati promašajem za ovaj tim. U prošlom kolu su poraženi ponovo od Mehelena, ovog puta u gostima, mada su imali 2:2 do finiša meča. Njihov najbolji meč odigran je krajem prošle godine kada su na svom stadionu pobedili lidera prvenstva, ekipu Genka i naneli mu tek drugi poraz u sezoni, pošto su prvi doživeli još u prvom kolu od Klub Briža.

Ostende

Gosti su na ivici ponora. Ostende je bez osvojenog boda u poslednjih šest prvenstvenih kola i sada su na pretposlednjem 17. mestu sa samo 17 bodova. Iza njih je samo Sereng, ali iz lige ispadaju tri ekipe i pred njima je težak zadatak da ne budu menju njima. U prošlom kolu Ostende je poražen od Serkl Briža na svom terenu, mada su imali bod u džepu do sudijske nadoknade. Možda jedan poen ne bi nešto značajno promenio, ali bi mnogo uticao na njihovo samopouzdanje u nastavku sezone. Ovako se njihova poslednja pobeda u Župiler ligi dogodila još 6.novebra, a tada su pobedili upravo ekipu Kortrajka, sa kojom se sada sastaju. Ove sezone im na strani nikako ne ide, imaju samo jedan trijumf a i on se dogodio još u 3. kolu kada su slavili na gostovanju kod ekipe Šarlroa. Uz taj trijumf samo su još dva puta uspeli da donesu po bod sa gostovanja.

Predlog

Mada je ovo komšijski derbi, utakmica u kojoj ne bi trebalo da bude favorita, smatramo da je Kortrajk u mnogo boljem momentumu. Pored forme domaćina, njihov motiv bi mogao da bude prevaga, s obzirom da ih je Ostende dobilo u prvom delu sezone. Naš predlog je jedinica, a za nju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent koji iznosi 2.08.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.