Nedelja, 29/01 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
29/01Šalke 04 vs KelnDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
26/01/2023 20:03
Posle svakog novog kola Šalke je sve dalje od luke spasa. Da li je okršaj sa Kelnom u nedelju u 15.30 poslednja šansa?
Šalke

Rudari nikako da se adaptiraju na Bundesligu u kojoj nisu igrali samo jednu sezonu. Kao da se u elitu vratio jedan potpuno drugi klub od onog koji je samo par sezona ranije predstavljao Nemačku u Ligi šampiona i nosio nezvaničnu titulu vicešampiona zemlje. Kraljevsko-plavi su od starta zaređali sa porazima, navijači su se nadali da je kriza trenuta, a ona se nije završila do poslednjeg kola prvog dela šampionata. Bundesliga je nastavljena krajem januara, odigrana su dva kola u sedam dana i Šalke je dodao još dva neuspeha na hrpu svojih poraza. U Frankfurtu su još i ličili na nešto mada su na kraju poraženi od Ajntrahta sa 3:0, ali ih je zato Lajpcig u vanrednom kolu potukao do nogu na njihovoj Veltins Areni. Navijači Šalkea u neverici su pratili poigravanje Bikova sa njihovom ljubimcima koji su na kraju poraženi sa čak 6:1.

Keln

Za razliku od svog rivala pristalice kluba iz Severne Rajne Vestfalije uživaju u ovim danima posle početka drugog dela sezone. U prethodna dva kola Keln je osvojio 4 boda, ali je ostavio izvanredan utisak. Prošle subote su deklasirali Verder na svom terenu sa čak 7:1, a u utorak su uspeli da ostanu neporaženi na gostovanju kod šampiona u Minhenu. Ne samo da nisu izgubili od Bajerna, već ih je od pobede delilo par minuta sudijske nadokande, s obzirom da su Bavarci izjednačili posle projektila Kimiha u 90. minutu. Baumgarter radi odličan posao, Jarčevi su prošle sezone izborili nastup u Evropi iako se nisu proslavili u Ligi konferencija jer su ostali plasirani iza Nice i Partizana i završili sa svojim učešćem u najmađem evropskom kupu. Možda ih je igranje u Evropi omelo da ostavre bolje rezulatet u Bundesligi jesenas, pa će zato imati priliku da to poprave na proleće.

Predlog

U prvom kolu ovog prvenstva Keln je ugostio Šalke, koji samo što se vratio u elitu. Tada je Keln slavio sa 3:1, ali malo ko tada pomislio kakve će Šalke probleme imati u narednim mesecima. Sada su domaći priterani uz zid, moraju u svakoj utakmici ići na pobedu, pa tako i u duelu sa Kelnom. Ni gosti nemaju razloga da taktiziraju, pa očekujemo dosta golova na ovom meču. Naš predlog je GG sa kvotom 1.71 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.