Ponedeljak, 30/01 - Fudbal, Nemačka, 3. Liga
30/011860 München vs Dinamo DrezdenDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
28/01/2023 18:44
Dve slavne nemačke ekipe sastaju se u trećoj ligi. Meč u Minhenu igra se u ponedeljak u 19 časova.
Minhen 1860

Lavovi su preživeli nekoliko teških godina. Čak su u jednom trenutku trebali da se presele u regionalnu ligu, četvrti rang, ali su na kraju administrativno ostali u trećoj ligi. Ove sezone igraju dobro, nalaze se u vrhu tabele ali im je prvo mesto, na kome je novajlija Elversberg, nedostižno. Međutim, u Cvajtu direktno idu dve prvoplasirane ekipe, a njima tim koji je sada drugi beži četiri boda pred ovo kolo. U pitanju je Vehen iz Vizbadena, takođe ekipa koja je nedavno igrala u drugoj ligi. U dva prolećna kola Minhen je upisao pobedu i poraz. Prvo su izgubili u Manhajmu sa 3:1, da bi istim rezultatom pobedili Cvikau na svom terenu.

Dinamo Drezden

Ekipa koja je nekada, dok je postojala Istočna Nemačka, bila redovni učesnik evropkih kupova, a u Kupu šampiona dogurala i do četvrtfinala, sada se muči da se vrati u Cvajtu. Ima slavni Dinamo armiju navijača, vernih do groba, ali izrazito agresivnih koji ne trpe neuspehe. Ekipa iz drezdena je pred ovu utakmicu u sredini tabele, ali nisu bez šansi da se vrate u drugoligaško društvo. Zaostatak za drugoplasiranim timom je dvocifren, ali u ovako izjednačenoj ligi sa mnogo utakmica, šanse uvek postoje. Verujmo da u Drezdenu ne bi imali ništa protiv ni da završe na trećem mestu, pa se preko baraža pokušaju, na mala vrata, vrattiti u Cvajtu. U dva kola u 2023. godini Dinamo je osvojio četiri boda. Remizirali su sa Mepenom na svom terenu i slavili pobedu u Oldenburgu.

Predlog

Pred nama je nekadašnji nemački klasik, dva tima koja su svoje najslavnije dane imali u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog veka. Čini nam se da se u kluovima sada dobro radi i da su oni na povratku mđu najbolje klupve ove zemlje. Za početak bi to bila Cvajta, a kasnije ko zna. U prvom delu sezone gledali smo spektakl u Drezedenu i pobedu minhenskih Lavova od 4:3. I sada verujemo u golove, možda ih neće biti baš sedam, ali po jedan u svakoj mreži bi morao da bude. Za GG kvota je 1.77 u kladionici Meridianbet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.