Utorak, 31/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
31/01Fenerbahçe vs Olympiakos PiraeusUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 162.50
7 / 10 Ulog
30/01/2023 13:52
Domaćin je u krizi, i to velikoj, pa Pirejci stižu u nezgodnom trenutku. Utakmica u Istanbulu igra se u utorak u 18.45.
Fenerbahče

Posle fabntastičnog starta sezone i serije pobeda Fener je naglo popustio i sada ima skor od 13 pobeda i 8 poraza. To je još uvek dovoljno za odlično treće mesto, koje dele sa još dve ekipe, Monakom i Barselonom. Ipak, prvi tim ispod zone plej-ofa ima samo dve pobede manje i stvari bi lako mogle da se preokrenu vrlo brzo. Ove sedmice se igraju dva kola. Fener igra dva puta na svom parketu, prvo sa Olimpijakosom pa sa Albom i dve pobede bi mnogo značile za krajnji ishod. Imao je trener Dimitris Itudis i problema, jedno vreme je Motli bio van parketa, a sada je to Toni Džekiri, koji je na operaciji. On je zamenjen Kostasom Adetokumpom, ali grčki centar još ne daje puni doprinos. U prošlom kolu Fenerbahče je neočekivano poražen u Vilerbanu protiv Asvela od koga je primio 91 poen. Fener je pobedio njihov bivši košarkaš Nando De Kolo, za koga su smatrali u Istanbulu da mu je vreme prošlo. Francuz je dao 26 poena. Kod Fenera je odličan bio samo Edvards sa 22 koša, dok su dvocifreni bili jedino jošHajn sa 12 i Vilbekin sa 10 poena.

Olimpijakos

Pirejci se i dalje drže na vrhu, imaju najbolji odnos pobeda i poraza 14-7, i sa Realom drže vrh tabele Evrolige. Možda je nekom na početku izgledalo da Olimpijakos ima tanak roster, da to nije tim ni za plej-of, a kamoli za fajnal-for, ali se pokazalo, bar za sada, da Jorgos Barcokas odlično vodi sastav koji igra, pre svega, timsku košarku. U takvoj igri iskače i jedan pojedinac. To je Saša Vezenkov, najbolji igrač Pirejaca ali i cele lige. Bugarin igra fantastičnu sezonu i nastavio je u prethodnim kolima tamo gde je stao posle povrede zbog koje je propustio večtiti derbi da Panatinaikosom. Sada su Pirejci u seriji od šest pobeda, tri u Evroligi i tri u grčkom šampionatu. U Evroligi su pobedili Virtus na strani pa Real i Makabi na svom parketu. Madriđanima su ubacili samo 73 poena i to je bilo dovoljno za trijumf, dok su protiv Makabija dali 22 koša više. Videćemo koliko će trebati za pobedu u Istanbulu.

Predlog

U prvom delu sezone Olimpijakos je deklasirao Fenerbahče u Dvorani Mira i prijateljstva u Atini. Rezultat je bio čak 94:67, a u tom duelu Vezenkov je bio najefikasniji sa 21 poenom. Biće interesantno u Istanbulu, a oba tima ima odličan napadački potencijal i očekujemo dosta poena u ovoj važnoj utakmici. Granica za ukupan broj koševa u kladionici Meridianbet je 162,5, a za (-) kvota je 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.