Utorak, 31/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
31/01FC Barcelona vs Maccabi Tel AvivUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 85.50
9 / 10 Ulog
30/01/2023 14:24
Posle poraza u Madridu Katalonci nemaju izbora protiv Izraelaca. Makabi u Blaugrani kod Barselone gostuje u utorak u 20.30.
Barselona

Katalonci igra dosta promenjivo u poslednje vreme. Očekivalo se da će povratkom Nikole Mirotića tim Barselone biti skoro nepobediv, ali su oni gubili utakmice, sa Mirotićem u timu, od ekipa kakve su Virtus, Valensija i neke druge. Na svom parketu su poraženi već četiri puta u deset utakmica i to je malo ko očekivao. Bodove iz Barselone odnosili su Olimpijakos, Asvel, Virtus i Anadolu Efes. Možda za turski i grčki tim to nije toliko iznenađenje, ali pobede Italijana i Francuza svakako jesu. U prošlom kolu Barsa je igrala odlično tri četvrtine u Madridu, ali su popustili u finišu i posle dodatnih pet minuta položili oružje pred večitim rivalom Realom. U toj utakmici najefikasniji kod Barselone bio je Nikola Mirotić sa 17 koševa, a dobar meč odigrao je i češki tandem Satoranski-Veseli, sa po 12 ubačenih poena. Jasikevičijus ima dosta problema u napadu, pre svega, ali ni odbrana nije na nivou na kakvom je bila na početku sezone.

Makabi

Izraelaci se bore za plasman u plej-of i to je donja granica čekivanja navijača za ovu sezonu. Prošle godine su igrali u četvrtfinalu samo zahvaljujući izbacivanju ruskih ekipa, a sada su tu negde na granici između gornje i donje polovine tabele. Ponos Izraela igra mnogo bolje na svom parketu, to je jedna sasvim druga ekipa kada je domaćin i potpuno drugačija, sa mnogo manjom energijom, kada gostuje. To pokazuje i učinak. Ubedljivo su najbolji domaćin, samo oni imaju jedan poraz uz čak devet pobeda, dok su na strani pobedili samo dva puta uz čak devet poraza, što je najslabiji skor od svih evroligaških timova, s obzirom da po dve pobede imaju još samo Alba i Panatinaikos, ali i po poraz manje. Jedini tim koji je slavio u Tel Avivu do sada upravo je Barselona, koja je sredinom novebra pobedila sa 86:79. U prošlom kolu Makabi je još jednom izgubio na strani, ovog puta u Atini protiv Olimpijakosa.

Predlog

U timu Makabija u Pireju nije bilo najboljeg igrača Lorenca Brauna. On neće igrati ni u Barseloni, kao ni od ranije odsutni Aleks Pojtres. U timu Barse nema povređenih igrača. Nemamo dilemu da će pobediti domaćin, ali je kvota za trijumf Barse dosta niska, pa smo predložili igru domaćin daje više poena od predložene granice. Ona je u kladionici MaxBet na 85,5 poena, a za (+) koševe Barse kvota iznosi 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.