Sreda, 01/02 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
01/02Anadolu Efes vs Žalgiris KaunasUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 157.50
7 / 10 Ulog
30/01/2023 15:14
Gosti su u zoni plej-ofa, a aktuelni šampion Evrope nije, a razlika je samo jedna pobeda. Meč u Istanbulu igra se u sredu u 18.30.
Anadolu Efes

Pivari su vezali dva poraza u Evroligi i to posle one fantastične pobede u Barseloni. Efes je izgubio dve gotovo već dobijene utakmice, prvo protiv Bajerna na svom terenu a onda i protiv Baskonije u Vitoriji. U Baskiji su igrali dodatnih pet minuta, a tada se Baskonija najbolje snalazi. Smatralo se da Anadolu Efes tempira formu za finiš sezone i čeka povratak Šejna Larkina. Sezona je prošla polovinu, Efes je i dalje van plej-of zone, a Larkin se vratio u tim. Nešto očigledno ne funkcioniše najbolje u timu Ergina Atamana, a posle dolaska Klajburna svi su videli Pivare ponovo na vrhu Evrope, pogotovo jer je Vasa Micić odlučio da nastavi karijeru u Istanbulu, a ne da se otisne \'\'preko bare\'\'. Efes na svom parketu ima učinak 6-4, dok su na strani na pobedili 4 puta i izgubili sedam utakmica. To nikako nije skor za tim koji dominira u Evroligi u prethodne tri sezone, podsetimo da je Efes osvojio dve poslednje Evrolige i da je imao najbolji učinak u onoj prekinutoj sezoni 2020. godine.

Žalgiris

Kaunas će biti domaćin fajnal-fora i to je veliki motiv za ekipu Žalgirisa da se nađu među četiri ekipe koje će igrati na njemu. Naravno, malo ko je video litvanski tim, pre starta Evrolige, čak i u četvrtfinalu, a kamoli na završnom turniru. Ipak, oni su dobrim igrama zaslužili mesto na kome se sad nalaze. Žalgiris je sa skorom 12-9 na deobi 6. i 7. mesta. Pobedili su u nekim utakmica u kojima im nisu davane velike šanse, ali su posebno opasni na svom terenu pred svojim navijačima. Posle niza od četiri uzastopne pobede u elitnom takmičenju u prošlom kolu su gostovali u Atini gde su igrali sa Panatinaikosom u OAKA Areni. Posle prvog poluvremena izgledalo je da im pobeda ne može izmaći, imali su 15 poena prednsoti, ali je u drugih 20 minuta usledio neverovatan pad, pa su Zeleni dobili drugo poluvreme rezultatom 62:23. Sigurno je trener Maksvitis izvršio analizu takvog pada u igri svog tima i verujemo da će Žalgiris biti spreman za još jedan veoma važan meč. Do kraja sezone ne mogu da računaju na teže povređenog Kinana Evansa, ali su stigli Polonara i Ajzea Tejlor, koji je bio povređen i nije igrao u Atini.

Predlog

Svako ko je potcenio Žalgiris loše je prošao. Igra litvanskog tima je najslinija nekadašnjoj košarci koja se igrala u Evropi, dok većina ostalih timova sve više podseća na timove iz NBA lige. Litvanci su strpljivi, igraju dug napad i dosta lako rešavaju komplikovane situacije u napadu. Odbrana je već standardno čvrsta. Efes mora da dobije ovaj meč, imaju četiri košarkaša sa velikim brojem poena u rukuama, ali moraju da odigraju mnogo bolje u odbrani ako planiraju pobedu. U prvom delu sezone Efes je jedini uspeo da deklasira Žalgiris u Kaunasu i slavio sa preko 20 razlike. Ovog puta biće neizvesnije, a naš predlog su poeni za koje mislimo da će ih biti ukupno više od 157,5. Za (+) koševe u kladionici Meridianbet kvota je 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.