Sreda, 01/02 - Fudbal, Turska, Superliga
01/02Trabzonspor vs AntalijasporUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
7 / 10 Ulog
30/01/2023 15:43
Šampion se već oprostio od titule, a ostalo mu je da se izbori za novo učešće u Evropi. Na obalu Crnog mora u vanrednom kolu Super lige Tirske dolazi Antalija u sredu u 18 časova.
Trabzon

Šta se dogodilo sa ekipom koja je bila toliko dominantna prethodne sezone i već negde u ovo vreme bila na korak od titule. Malo je falilo da to bude i matematički, ali su uskoro i taj korak napravili. Navijači su bili oduševljeni, maštali su o Ligi šampiona, ali je FC Kopenhagen zaustavio Trabzon na putu ka elitnom evropskom takmičenju. Preselili su se u Ligu Evrope, ali su i tamo na kraju bili treći u grupi, pa će na proleće igrati u Ligi konferencija. U domaćem prvenstvu Trabzon je tek šesti, od vodećeg Galatasaraja imaju manje 13 bodova manje i sumnjamo da je to nešto što mogu da nadoknade. Ostaje im borba za neko od mesta koje vodi u evropske kupove, ali ni to neće biti lako u konkurenciji Fenerbahčea, Bašakšehira, Bešiktaša i ostalih timova iz vrha tabele. U prošlom kolu Trabzon je poražen na gostovanju kod Hatajspora i pored toga što je na poluvremenu imao prednost od jednog gola.

Antalijaspor

Ekipa iz poznatog letovališta nalazi se u donjem delu tabele, trenutno su na 13. mestu sa 21 bodom. Ova ekipa i nema neke veće ambicije osim opstanka u eliti, a ove sezone to će biti znatno teže jer iz lige ispada četiri tima. Svaki bod je, zbog toga, veoma bitan i nema utakmice gde se neće ići na osvajanje barem jednog. Antalijaspor je prošlog vikenda prvi put pobedio u 2023. godini. Slavili su u derbiju začelja protiv novajlije Umranijespora sa 3:2 na svom terenu, u meču sa puno preokreta. Pre ovog trijumfa Antalija je imala niz od šest utakmica bez pobede, sa pet poraza i jednim remijem. Njih kao da je presekla ona pauza zbog Mundijala u Kataru, pošto su neposredno pre prekida sezone imali niz od četiri uzastopne pobede, tri u Super ligi i jedne u Kupu Turske.

Predlog

Negde krajem avgusta ove dve ekipe su se sastale u Antaliji i taj meč je domaći tim dobio sa ubedljivih 5:2. Već tada se videlo da ovo neće biti laka sezona za Trabzon, ali se smatralo da su oni posvećeniji kvalifikacijama za Ligu šampiona, koje su igrali u tom periodu. Na kraju nisu bili uspešni ni u kvalifikacijama, a ni u prvenstvu. Bez obzira na sve Trabzon igra dobro na svom terenu i ove sezone nisu poraženi kao domaćini i to ni u jednom takmičenju. Sada imaju četiri uzastopne pobede na svom stadionu u prvenstvu i očekujemo i petu. Ipak, više verujemo u golove i predlažemo 3+ na ovom meču, a za ovaj tip se dobija kvota 1.90 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.