Ponedeljak, 06/02 - Fudbal, Holandija, Eerste Divisie
06/02Jong Ajax vs Cvole1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
04/02/2023 20:06
Gosti su sve bliže povratku u Erediviziju dok je domaćin odigrao mnogo slabiju sezonu nego neke prethodne. Utakmica druge holandske lige igra se u ponedeljak u 20 časova.
Jong Ajaks

Mladi tim amsterdamskog velikana igra poput starijih drugara, dakle slabo. Ne tako davno ova ekipa je dominirala i u prvoj i u drugoj ligi, s tim što Jong Ajaks nije mogao da napreduje do elite zbog takvog propisa u Holandiji. Uglavnom, igranje u mladom timu Ajaksa služi da se fudbaleri pokažu i dokažu i tako dobiju kartu za najbolji tim. S obzirom da igraju slabo, pitanje je ko će od leta zadužiti dres Kopljanika. Bez pobede su u Erstediviziji u prethodnih osam kola, mada su čak pet puta igrali nerešeno i izgubili tri puta.

Cvole

Očigledno se Cvole neće dugo zadržati u drugoj ligi. Bilo je iznenađenje što je ovaj tim prošlog proleća morao u niži rang, ali su ovu godinu iskoristili da se presaberu i regenerišu i sada su pred vratima Eredivizije. Cvole je ubedljivo prvi, sakupili su 53 boda, šest više od drugoplasiranog Heraklesa, ali čak 14 više od Ajndhovena i Almerea, što je još bitnije jer u elitu direktno idu dve prvoplasirane ekipe. Cvole iza sebe ima seriju od čak devet uzastopnih pobeda u prvenstvu, a u tom intervalu jedino su poraženi  u kupu i to od lidera Eredivizije Fejnorda u Roterdamu. U prošlom kolu Cvole je slavio u Kerkradeu protiv rode sa 2:1.

Predlog

Sve je jasno pred ovaj meč, gosti su apsolutni favoriti, a imaju i dodatni motiv da pobede mladiće Kopljanika jer su u prvom delu sezone remizirali sa njima na svom terenu. Naš predlog je pobeda Cvolea, a za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 1.58.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.