Sreda, 08/02 - Fudbal, Nemačka, Kup Nemačke
08/02Nirnberg vs Fortuna DiseldorfUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
06/02/2023 14:16
U borbi za četvrtfinale DFB kupa sastaju se dve ekipe iz Cvajte. Meč u Nirnbergu zakazan je za sredu u 18 časova.
Nirnberg

Slavni nemački tim nalazi se u zoni ispadanja u Cvajti i sigurno da je opstanak u drugoligaškom društvu sada prioritet za Nirnberg. Plasman u osminu finala DFB kupa je uspeh, ali od njega nemaju neke konkretne koristi ako ga ne osvoje, a šanse za tako nešto ravne su nuli. U prethodnim kolima Nirnberg je eliminisao Manhajm i Marienborn, timove iz treće i četvrte lige. Sada za rivala imaju ekipu iz istog ranga, pa je samim tim i zadatak teži. Nirnberg nije dobro startovao u drugom delu sezone. Oba meča su izgubili, prvo od Sent Paulija na svom terenu, a onda i na gostovanju u Firtu protiv Grojtera. Oba puta poraženi su minimalnim rezultatom, što samo potvrđuje tezu da im je efikasnost glavni problem. Na tabeli Cvajte su u grupi timova koji su osvojili 19 bodova, a zauzimaju 16. poziciju. Sa samo 16 datih golova najneefikasniji su tim lige.

Fortuna Dizeldorf

Gosti su mnogo bolje plasirani od Nirnberga, ali to u kupu ne mora ništa da znači. Ekipa iz Dizeldorfa je na 6. mestu Cvajte, od vodećeg Darmštata imaju čak 13 bodova manje, pa bi im realniji cilj bila potera za trećeplasiranim Hajdenhajmom koji ima sedam bodova prednosti. Drugi je Hamburger, ali i on ima dvocifrenu prednost ispred Fortune.  Direktno u Bundesligu idu dve prvoplasirane ekipe, dok će treći u baraž i čini nam se da je za Fortunu to treće mesto, bar u ovom momentu, prihvatljiv cilj. U dva kla odigrana u 2023. godini Fortuna je pobedila Magdeburg na svom treenu 3:2, ali je ubedljivo poražena u Paderbornu sa 4:1. Što se DFB kupa tiče, u prethodnim kolima su bili uspešniji od Regenzburga i Ofenbaha, i to oba puta slvivši ubedljivo na strani.

Predlog

Ekipa iz Dizeldorfa je pokaza da može pobediti u gostima u ovom takmičenju, ali mislimo da je Nirnberg veći izazov od prethodne dve ekipe. Možda je njihova šansa u tome što domaćin ima važnijih stvari od kupa, a to je opstanak u Cvajti, pa su im rezultati u prvenstvu značajniji, poslebno posle dva uzastopna poraza na početku drugog dela sezone. Naš tip za ovaj meč je mali broj golova, a za 0-2 gola koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.