Četvrtak, 09/02 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
09/02Virtus Bologna vs FC BarcelonaUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 159.50
8 / 10 Ulog
07/02/2023 15:26
Povratnik u Evroligu igra sada mnogo bolje nego na startu sezone. Posle dve vezane pobede dolazi mu jedan od najtežih protivnika, ekipa Barselone. Meč u Bolonji igra se u četvrtak u 20.30.
Virtus

Ekipa Etorea Mesine ima četiri pobede u nizu, dve u Evroligi i dve u Palakanestru. Trenutni skor Virtusa u elitnom košarkaškom takmičenju je 11 pobeda i 12 poraza. To je još uvek nedovoljno da se nađu među prvih osam ekipa, ali je najvažnije tamo biti posel 34. kola, odnosno po završetku regularnog dela sezone. Imaju Italijani šansu za tako nešto. Trenutno osmoplasirani Makabi ima samo trijumf više, ali problem mođe da bude težak raspored Virtusa u narednom periodu. Nakon pobeda nad Crvenom zvezdom na domaćem parketu i Asvelom u Vilerbanu, sledi im okršaj protiv jednog od najvećih favorita takmičenje Barselonom. Mesina ima dosta raspoloženih pojedinaca u Vilerbanu je zablistao Belineli, dok su protiv Zvezde bolji od ostalih bili Šengelija, Vims, Kordinije i Žaite. Da bi se pobedila Barsa svi moraju da budu na svojoj gornjoj granici učinka.

Barselona

Katalonci su treći na tabeli, imaju poraz više od vodećeg dvojca koji čine Olimpijakos i Real Madrid. Njihov prvi plan je da završe među četiri najbolje ekipe i tako da imaju prednost domaćeg parketa u slučaju petog meča u četvrtfinalu. Posle poraza od Reala u produžeku, Barselona je vezala četiri pobede, po dve u Evroligi i ACB ligi. U domaćem prvenstvu pobedili su Đironu i Valensiju, a u Evroligi su bili bolji od Bajerna i Makabija, oba puta u svojoj Blaugrani. Ipak, kada se pogledaju rezultati tih mečeva, posebno onog protiv Bajerna, videlo se da su Katalonci na jedvite jade stigli do trijumfa, čak je Ognjen Jaramaz imao i šut za pobedu u poslednjoj sekundi, ali je Nikola Kalinić odigrao dobru odbranu. To nam govori da je Barselona ranjiva, čak mnogo više nego što je to bilo na početku sezone, kada su igrali bez Nikole Mirotića.

Predlog

U prvom delu sezone Virtus je iznenadio Barselonu u Blaugrani i slavio sa 83:75. Zanimljivo je da je Virtus dobio i dva prethodna duela protiv Barselone, odigranih još početkom veka, kada je Virtus poslednji put igrao u Evroligi. Dakle, Barsa još nema pobedu nad timom iz Bolonje i to je veliki motiv za Jasikevičijusa i košarkaše katalonskog tima. Za Virtus je meč i bitniji nego za Barselonu, pa očekujemo tvrd meč sa malo poena. Granica za ukupan broj koševa je 159,5 u kladionici CircusBet, a za (-) kvota je 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.