Petak, 10/02 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
10/02Žalgiris Kaunas vs Baskonia Vitoria-Gasteiz1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
07/02/2023 15:43
Posle tri uzastopna poraza Litvanci nemaju izbora, moraju da pobede Baskoniju. Utakmica u Kaunasu igra se u petak u 19 časova.
Žalgiris

Zelena šuma bila je u naletu pre samo dve sedmice, a od tada su na pet odigranih utakmica upisali isto toliko poraza. Tri neuspeha doživeli su u Evrligi, a dva, za još veće iznenađenje, u domaćem prvenstvu. Naravno da su za njih utakmice u Evroligi najvažnije, posebno od trenutka kada je Kaunsa dobio organizaciju fajnal-fora. Navijači Žalgirisa odmah su videli svoje ljubomce na završnom turniru, zaboravivši da su još daleko i od plasmana u četvrtfinale. Posle tri vezana poraza ispali su iz prvih osam, a posebno ih je zaboleo poraz od Partizana u njihovoj dvorani gde su padali timovi poput Reala, Barselone, Fenerbahčea i mnogih drugih. Sada imaju skor 12-11, toliko imaju i Makabi i Partizan, timovi koji su u gornjoj polovini, pa ima vremena za ispravljanje grešaka. Najveća im je bio neuspeh u Atini kada su ispustili 15 poena razlike u duelu sa Panatinaikosom, pa na kraju još ubedljivo izgubili. Povrede nekih igrača, Evansa i Tejlora, dosta su donele problema za trenera Maksvitisa, posebno na spoljnim pozicijama, pa je sada Dimša jedini organizator igre.

Baskonija

Baskijci se i dalje dobro drže, u gornjoj su polovini, ali ne više na vrhu, kako je bilo pre mesec, dva. Baskonija nema kvalitet da bude najbolja u Evroligi, ali moramo priznati da su izgledali odlično u jednom periodu. Tada je blistao Markus Hauard, bivši bek Denvera zatrpavao je košđeve svih evropskih ekipa, ali njegova lakša povreda, zbog koje je propustio meč u Beogradu protiv Partizana, kao da ga je malo izbacila iz ritma. I dalje je efikasan, od te povrede ubacio je Efesu 16, Milanu 18, a Panatinakosu čak 24 poena. Grke su pobedili sa 95:90, bila je to utakmica bez odbrana, a ako žele uspeh u Kaunasu tako neće smeti da igraju. Razigrao se u poslednje vreme i Met Kostelo, a neke odlične utakmice odigrao je i Vanja Marinković koji je na početku sezone bio u senci. Pod košem je Kotsar najzapaženiji, ali mu je potrebna pomoć i ostalih visokih igrača.

Predlog

Protiv svakog rivala Žalgiris je favorit na svom parketu. Međutim, sada su u kontraritmu i sigurno je da im je samopouzdanje na niskom nivou, posebno posle utakmica sa Panatinaikosom i Partizanom, kada su unapred upisali pobede. U prvom delu sezone Baskonija je pobedila Žalgiris u Vitoriji sa čak 20 poena razlike, ubacivši im 93 koša. Teško da će Žalgiris uspeti da nadoknadi tu razliku, ali oni sada misle samo o upisivanju pobede. Naš predlog je jedinica, a za pobedu Žalgirisa koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.