Petak, 10/02 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
10/02Leuven vs Serkl Briž1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
08/02/2023 17:35
Duel u Heverleu otvara 25. kolo belgijske Župiler lige. Utakmica je predviđena za petak u 20 časova.
Leven

Domaći tim je u lošoj formi i nije upisao pobedu u prethodna četiri kola, a na tri poslednje utakmice na svom terenu su bez trijumfa. I pored takvih rezultata nalaze se u sredini tabele, rekli bismo na sigurnom, s obzirom da ambicije ovog kluba sežu samo do opstanka u belgijskoj eliti. Ipak, do kraja regularnog dela prvenstva ostalo je još dosta da se igra, punih devet kola i svašta može da se dogodi. Leven je uspeo na kraju prethodne godine da otkine bod šampionu Klub Brižu na strani, ali šta to vredi kada zatim na svom terenu nisu uspeli da pobede Kortrajk, Eupen i Sent Trojden. U poslednje vreme Leven osvaja bod na svom terenu i gubi na strani, pa je tako u prethodnom kolu poražen od slabašnog Serenga u gostima 2:1.

Serkl Briž

Slabiji klub iz Briža igra solidnu sezonu, nalazi se na 9. mestu sa 34 boda i ravnopravno konkuriše za jedno mesto od 5. do 8. i igranje u plej-ofu za plasman u Evropu. Možda to i nije prioritet za Serkl Briž, ali bi bilo lepo da i navijači ovog kluba pozdrvae neke evropske ekipe na svom stadionu. Bez poraza su u poslednja četiri kola, imaju dve pobede i dva remija, a pre sedam dana podelili su bodova sa Standardom na svom terenu. Na poslednjih šest gosotvanja Serkl Briž je čak tri puta pobedio, a poslednji trijumf na strani ostavrili su u Ostendeu, postigavši pobednosni gol za 2:1 u 90. minutu.  Posle tog trijumfa ostvarili su još jedan, kada su na svom terenu pobedili Gent sa 3:2.

Predlog

U prvom delu sezone u Župiler ligi Serkl Briž je pobedio Leven sa 2:1, ali su u Levenu poslednji put slavili pre 11 godina. U međuvremenu oba tima su igrala u drugoj ligi, pa se opet zajedno vratili u elitu. Čini nam se da je Serkl Briž nešto ozbiljniji tim i da bi mogao do nove pobede na strani. Za dvojku u Levenu dobija se koeficijent koji u kladionici MaxBet iznosi 2.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.