Subota, 11/02 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
11/02Hofenhajm vs Bajer LeverkuzenUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
08/02/2023 18:09
Posle serije loših rezultata došlo je do smene trenera u ekipi Hofenhajma. Debi za Pelegrina Mataraca biće okršaj sa Farmaceutima iz Leverkuzena. Meč u Sinshajmu igra se u subotu u 15.30.
Hofenhajm

Na deset poslednjih utakmica Hof nije pobedio, devet puta u Bundsligi i jednom u kupu kada su ispali od Lajpciga u osmini finala. Većinu tih utakmica su izgubili i samo su dva puta uspeli da izvuku remi. Od tima koji je bio u zoni plasmana u Ligu šampiona stigli su do 14. pozicije sa samo tri boda više od prvog tima ispod crte. Kap koja je prelila čašu bio je poraz od 5:2 u Bohumu i to je bio poslednji meč na klupi Hofenhajma za trenera Andreu Brajtenrajtera. Novi šef struke je bivši trener Štutgarta Pelegrino Mataraco, čovek sa američkim pasošem koji je pre tri godine bio trener mlađih kategorija u Hofenhajmu. Kvalitet ovog tima nije sporan, pa su nam zato rezultati u prethodnom periodu još čudniji, posebno što su na pet utakmica u 2023. godini primili čak 19 golova. Jedino protiv Štutgarta nisu izgubili, ali su i tada bod spasili u poslednjim sekundama.

Leverkuzen

Farmaceuti su odlično započeli drugi deo sezone, pobedili Borusiju u Menhengladbahu i Bohum na svojoj Baj areni, ali su onda doživeli dva uzastopna poraza na kojima nisu uspeli da zatresu mrežu rivala. Prvo ih je Dortmund dobio u Leverkuzenu, a onda i Augzburg prošlog petka. Vrh tabele je ponovo daleko, trenutno su deseti sa 24 boda, čak deset manje od prvog tima u zoni plasmana u Evropu. Od Lige šampiona najverovatnije neće biti ništa, jedino da osvoje Ligu Evrope u koju su prešli osvajanjem trećeg mesta u grupi Lige šampiona. Već u četvrtak igraju prvi meč baraža za osminu finala, a rival im je ekipa Monaka. Patrik Šik je i dalje van stroja i tu treba tražiti razloge za neefikasnost Farmaceuta.

Predlog

Gosti su favoriti u ovom meču, ali nemojte da zanemarite efekat promene trenera u ekipi Hofenhajma. Uvek kada se promeni trener u ekipi poraste angažovanost i fudbaleri žele da se pokažu u najboljem svetlu. Pored toga treba uzeti u obzir i činjenicu da je Hofenhajm stigao u opasnu zonu i vrlo lako bi mogao da padne ispod crte, u zonu ispadanja. Golovi bi trebalo da budu zicer za ovaj meč, a naš predlog je 3+. Za ovaj tip kvota je 1.60 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.