Nedelja, 12/02 - Fudbal, Italija, Serija A
12/02Juventus vs Fiorentina1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
08/02/2023 19:13
Mada je za njih ova sezona gotovo završena, fudbaleri Juventusa su u salernu pokazali da ne odustaju. U nedelju se igra tradicionalni derbi sa Fiorentinom od 18 časova.
Juventus

Kada kola krenu nizbrdo teško ih je zaustaviti. To se dogodilo sa Juventusom ove sezone. Taman su se oporavili od neuspeha u ligi šampiona i počeli da ugrožavaju čak i Napoli na prvom mestu u prvenstvu, stigla je odluka Saveza o oduzimanju čak 15 bodova. Ni tu nije kraj, Damoklov mač im i dalje visi nad glavom, a moguća je dodatna kazna, da li sa oduzimanjem još bodova, ili još gore, izbacivanjem u niži rang takmičenja. Da ne bi stigli u opasnu zonu, ukoliko im bude oduzeo još bodova, moraju da pobeđuju. To su uradili u Salernu u utorak kada su domaću Salernitanu pobedili sa 3:0. Tvorci trijumfa bili su srpski reprezentativci Vlahivić i Kostić, prvi je bio dvostruki strelac, a drugi je postigao jedan gol. Juventus je uspeo da se plasira u polufinale domaćeg kupa, izbacili su Lacio i možda je njihova najveća šansa da vide Evropu naredne sezone baš ovo takmičenje. Nastavljaju takmičnje u Ligi Evrope u četvrtak, igraće prvi meč protiv Nanta, a u ovom kupu su posle zauzimanja trećeg mesta u Ligi šampiona.

Fiorentina

I Fiorentina će u četvrtak igrati meč u Evropi. Oni su u Ligi konferencija i u baražu za osminu finala će im rival biti portugalska Braga. Što se prvenstva tiče Viola je tek 13. na tabeli i ne verujemo da imaju realne izglede da opet izbore nastaup na evropskoj sceni. Za sada im status prvoligaša nije ugrožen, imaju deset bodova više od prvog tima ispod crte, a to je u ovom momentu Verona. Šansu da Evropu izbore preko kupa svakako postoji, plasirali su se u polufinale pobedom nad Torinom, a s obzirom da im je protivnik u borbi za finale ekipe Kremonezea, eto šanse da dođu i do trofeja. Ne smeju se opuštati, ekipa iz Kremone je već eliminisala Napoli i Romu i to na gostujućem terenu. Prošlog vikenda Viola je još jednom razočarala svoje navijače na Artemio Frankiju, izgubili su kao domaćini od Bolonje 2:1.

Predlog

Rivalitet, da ne kažemo mržnja, Juventusa i Fiorentine započela je od prelaska Roberta Bađa iz Firence u ekipu iz Torina. Posle perioda zatišja usledio je novi udarac za navijače Fiorentine, a to je prošlogodišnji prelazak Dušana Vlahovića u ekipu Stare dame. Jesenas je u Firenci bilo 1:1, Milik je doveo Juve u vođstvo, a izjednačio je Kuame. Luka Jović je promašio penal za domaćina u tom meču. Juventus je favorit pred svojim navijačima i očekujemo da savlada ekipu koja je u prethodna tri gostovanja osvojila samo jedan bod. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.