Nedelja, 12/02 - Fudbal, Švajcarska, Super League
12/02Jang Bojs vs St. GallenUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
9 / 10 Ulog
08/02/2023 19:28
Titula se vraća u Bern, i to je, već sada, gotovo sigurno. Jang Bojsi u nedelju od 16.30 u 20. kolu Super lige Švajcarske dočekuju drugoplasirani Sent Galen.
Jang Bojs

Kada se sastaju dve prvoplasirane ekipe to mora biti derbi, i ishod bi morao biti neizvestan. Međutim, \'\'mladi momci\'\' iz Berna u ovom momentu imaju 14 bodova više od svog prvog pratioca i teško je očekivati da ih Sent Galen, ali ni bilo ko drugi, može ugroziti. Jang Bojsi nisu dominantni kao u periodu kada su četiri puta uzastopno osvajali titulu, ali je konkurencija znatno slabija nego ranije. Bazel je daleko od vrha, a Lugano, Servet, Lucern i ostali, nisu kadri da napadnu trofej. Prošlogodišnji šampion Cirih bori se za opstanak i ne razmišlja ni o čemu drugom. U dve utakmice, koje su odigrali u 2023. godini, fudbaleri švajcarskog lidera upisali su pobedu i remi. Vintertur su pobedili sa čak 5:1 na svom terenu, a onda su remizirali u Lucernu 1:1 sa istoimenom ekipom.

Sent Galen

Možda se u jednom trenutnu učinilo da Sent Galen ima šampionski gen i da će ove sezone iskoristiti nešto slabiju konkurenciju i napasti titulu. Držali su se u samom vrhu tabele, kao što su i sada, ali zaostatak za Jang Bojsima nije bio ovakav. Ovih 14 bodova manje su garancija da \'\'mladi momci\'\' nemaju o čemu da brinu, a ostali timovi pokušaće da izbore plasman u Evropu. Među njima je svakako Sent Galen, ali da bi bili uspešniji od pola lige, koliko je onih sa aspiracijama za plasman u evropske kupove, moraju da igraju mnogo bolje nego na početku ove  godine. Posle remija sa Bazelom na svom terenu i poraza na Lecigrundu od Ciriha, tek prošle subote upisali su prvi trijumf. Pobedili su Servet sa 3:0, ali dodajmo da su gosti iz Ženeve promašili penal kod 1:0, a imali su i igrača manje veći deo meča.

Predlog

Ovo je već treći ovosezonski duel u prvenstvu između ova dva tima. Oba su upisala po jedan trijumf, svako na svom terenu, a rezultat je bio identičan 2:1. Možda se ovaj ishod ponovi i treći put, a ako tako bude svakako će Jang Bojsi postići dva gola. Uglavnom, mi smatramo da Sent Galen ne može napustiti Bern bez bar dve lopte u mreži i naš predlog je igra domaćin daje dva gola. Za T12+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.