Ponedeljak, 13/02 - Fudbal, Grčka, Super League
13/02Asteras Tripolis vs PAOK1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
10/02/2023 18:49
Solunci žele da vrate titulu na Tumbu, bliži se plej-of, a njima predstoji teško gostovanje u Tripoliju. Meč se igra u ponedeljak u 17 časova.
Asteras

Tim sa Peloponeza teško će do plej-ofa iako je ostalo da se odigra još pet kola u regularnom delu sezone u grčkoj Super ligi. Ostvarili su samo četiri pobede u dosad odigranom 21 kolu, ali su zato rekorederi po broju nerešenih rezultata. Deset puta je Asteras remizirao, a jedan od tih remija dogodio se i na Tumbi protiv PAOK-a u prvom delu prvenstva. Tada je , krajem oktbra, rezultat u Solunu bio 2:2. Efikasnost je najveći problem za ovu ekipu, dali su samo 15 golova do sada, a u prethodnih pet utakmica uspeli su da samo jednom pogode mrežu rivala sa kojima su igrali. Bilo je to u minimalnoj pobedi nad liderom Panatinaikosom, čime su, posredno, učinili uslugu i ekipi PAOK-a.

PAOK

Imao je PAOK uspona i padova ove sezone, ali nam se čini da podižu formu kako se bliži finiš. U prvenstvu su na trećem mestu, borba za titulu je realnost, posebno jer prvih šest timova posle 26 redovnih kola idu u plej-of i tamo će se tek rešavati stvari. Paok je dobio dodatne dane odmora pred ovo gostovanje u Tripoliju, pošto im je prvi polufinalni meč kupa protiv Lamije odložen. U tom dvomeču oni su veliki favoriti i imaće šansu da odu u finale i bore se za trofej sa boljim iz dvomeča AEK-a i Olimpijakosa. U prošlom kolu su igrali veliki derbi protiv aktuelnog šampiona Olimpijakosa ali nisu uspeli da zatresu mrežu Pirejaca i slave važnu pobedu. Sada za Panatinaikosaom zaostaju pet bodova, dok AEK ima četiri više i utakmicu manje. Neće biti lako  vratiti titulu u Solun, ali vremena ima dovoljno.

Predlog

Za PAOK su bodovi mnogo bitniji u ovom meču, ali Asteras jako retko prima golove, pogotovo na svom terenu. Ovom timu se mreža na domaćem terenu nije zatresla na prethodnih pet mečeva, a na poslednjih sedam samo je AEK uspeo da im da gol. PAOK mora da pobedi, a da bi pobedio mora i da pogodi mrežu Asterasa, za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.