Ponedeljak, 13/02 - Fudbal, Holandija, Eerste Divisie
13/02MVV vs Herakles1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
12/02/2023 13:00
Gosti su u katastrofalnoj formi i doveli su u pitanje već viđeni povratak u elitu. Utakmica u Mastrihtu igra se u ponedeljak u 20 časova.
MVV

Tim iz grada u kome je stvorena Evropska unija nije u najboljem momentumu. Posle niza od šest uzastopnih utakmica bez pobede, uz samo dva osvojena boda, u prošlom kolu je MVV deklasirao na svom terenu Oss sa 5:1. Bio je to prvi trijumf ove ekipe još od pobede nad Almereom sredinom oktobra. Ipak, Mastriht je i dalje tamo gde bi želeo da bude, u zoni plasmana u plje-ofu. Samo dve prvoplasirane ekipe ulaze direktno u Erediviziju dok će se još jedna dobiti preko plej-ofa u kome igraju timovi od 3- do 8. mesta iz Erstedivizije i dve ekipe iz prve lige. To doigravanje veoma je naporno i gotovo po pravili ishod bude neočekivan, pa se MVV nada da obezbedi učešće, a da je kasnije sve moguće, makar završili prvenstvo kao poslednji osmi.

Herakles

Šta reći o timu iz Almela? Na početku sezone rušili su rivale kao kegle, pa su mnogi izražavali čuđenje kako im se uopšte dogodilo da ispadnu iz Eredivizije prošle sezone. Međutim, odličan početak sezone nije bio dobvoljan da Herakles završi ono što je počeo. U poslednje vreme ovaj tim veoma često napušta teren pognute glave, i na prethodna četiri prvenstvena meča imaju tri poraza i sao jednu pobedu. Prvo mesto su prepustili Cvoleu, koji sada ima čak deset bodova više, ali i Herakles ima ovaj meč manje protiv MVV-a. Prvo mesto i nije prioritet za ekipu iz Almela, ali zadržavanje drugog svakako jeste. Povratak u elitu je nabitniji, a da li će to biti osvajanjem prvog ili drugog mesta, sasvim je nevažno. Igranje u plej-ofu je nešto što bi voleli da izbegnu. Mora se priznati da im ni raspored nije išao na ruku u prethodnim kolima, pa su gubili od timova iz vrha tabele, Cvolea, Ajndhovena i Venloa.

Predlog

Kada su se ove dve ekipe sastale u prvom delu sezone meč u Almelu je završen bez pobednika 2:2. Bilo je to još krajem avgusta, a to je inače bio prvi susret ova dva tima posle više od 17 godina. U Mastrihtu je taj meč, pre 17 godina pripao Heraklesu, ali više ni u jednoj ekipi nema igrača koji su tada bili na terenu. Vreme je da Herakles pobedi na strani i predlažemo vam dvojku na ovom meču. Za pobedu gostiju koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.