Četvrtak, 16/02 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
16/02Bodø / Glimt vs Lech PoznańUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
14/02/2023 18:31
U prvoj utakmici baraža za osminu finala Lige konferencija u Norveškoj se sastaju domaći Bode/Glimt i poljski Leh. Utakmica na severu Evrope igra se u četvrtak u 18.45.
Bode/Glimt

Norveški vicešampion je poslednji zvanični meč odigrao još sredinom novembra u okviru poslednjeg kola domaćeg prvenstva u kome su titulu, koju su osvajali dve godine uzastopno, predali u ruke Moldeu. Zadržali su se u Evropi zahvaljujući osvajanju trećeg mesta u grupi Lige Evrope. osvojili su samo četiri boda u duelima sa PSV-om, Arsenalom i Cirihom, ali je švajcarski šampion bio još slabiji, pa su im i ta četiri boda bila dovoljna da se presele u Ligu konferencija. Okupili su se tek u januaru i krajem tog meseca krenuli u odigravanje prijateljskim mečeva. Igrali su uglavnom sa ekipama sa krajnjeg severa, pošto se u ostalom delu Evrope takmičenje već nastavilo. Velika je nepoznanica u kakvoj je formi ekipa Bode/Glimta pred dule sa Lehom.

Leh

Tim iz Poznanja je u prednosti jer je već odigrao četiri prvenstvena meča u prolećnom delu sezone. Oni su remirizali sa Stalom i Legnicom, pa su vezali dva minimalna trijumfa u duelima protiv Plocka i ponovo Legnice. Na ta četiri meča primili su dva gola, a dali četiri. Na tabeli su trenutno na trećem mestu sa tri boda manje od drugoplasirane Legije i čak deset od lidera Rakova. U Ligi konferencija su bili drugi u grupi sa Viljarealom, od koga su bili lošiji, i sa Hapoel Ber Ševom i bečkom Austrijom, od kojih su bili uspešniji. Osvojili su devet bodova iz šest utakmica i dođiveli samo jedan poraz. Znatno su popravili klupski koeficijent i to će im mnogo značiti u narednoj evropskoj priči, a nadaju se da će se ona ispričati već naredne jeseni.

Predlog

Mada su gosti već igrali zvanične mečeve u 2023. godini, to ništa ne mora da znači pred gostovanje na krajnjem severu Evrope. Bode/Glimt igra na veštačkoj travi, temperatura će biti jako niska i uslovi će, i pored maksimalnih priprema, biti teški. Ni domaćinu nee biti prijatno i ne očekujemo da će se videti mnogo golova. Zato nas i čudi odlična kvota na mali broj pogodaka. Ona je za 0-2 čak 2.45 u kladionici Mozzartbet, a odluka će svakako pasti u Poljskoj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.