Četvrtak, 16/02 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
16/02Sporting CP vs MitjilandPoluvreme/Krajtip: 1/1
7 / 10 Ulog
14/02/2023 19:12
U borbi za osminu finala Lige Evrope sastaju se lisabonski Sporting i danski Mitjiland. Utakmica u Portugaliji igra se u četvrtak u 21 čas.
Sporting

Zeleno-beli iz Lisabona zamalo su postali najveći gubitnici grupne faze Lige šampiona. Njima je trebao bod u duelu sa Ajntrahtom u poslednjem kolu na njihovom  terenu, a posle prvih 45 minuta imali su i gol prednosti. Na kraju su poraženi i malo je nedostajalo da ostanu na poslednjem mestu, ali je Totenhem postigao gol u Marseju u poslednjim sekundama i poslao Olimpik na četvrto mesto i završio mu evropksu odiseju. Sporting se, kao treći, preselio u LIgu Evrope i to je za njih možda i povoljna okolnost jer bi eventualnim osvajanjem ovog takmičenja ponovo igrali u Ligi šampiona, što će im kroz domaće prvenstvo biti jako teško da ostvare. Od titule su odustali, a čak im je i treće mesto, koje donosi plasman u kvalifikacije za ovo takmičenje, daleko osam bodova, koliko ima više ekipa Brage. U prethodnom kolu poraženi su od Porta na svom terenu i novi neuspeh bi doneo mnogo neprilika.

Mitjiland

Danski tim je igrao u najzanimljivijoj grupi Lige Evrope. Sve četiri ekipe završile su takmičenje sa po 8 osvojenih bodova, pa se pravila nova mini-tabela da bi se dobio konačni poredak. Na kraju je prvo mesto pripalo ekipi Fejnorda, Mitjiland je završio kao drugi, a treće mesto je osvojio Lacio. Najveći gubitnik bio je tim Šturma koji je ostao poslednji i završio učešće u Evropi. Posle prvog dela sezone u danskoj Super ligi tabela ima veoma uznemirujući izgled za navijače tima iz Herninga. Mitjiland je praznike dočekao i proveo na sedmom mestu, ali kada se pogleda da je bodovni zaostatak za vodećim Nordsjelandom 12 bodova, vii se da ništa još nije izgubljeno. Prvi cilj je obezbeđivanje plej-ofa, dakle barem šestog mesta, a onda i pokušaj da se uključe u borbu za vrh. Zato to je neophodan preduslov da igraju mnogo bolje nego što su to činili jesenas.

Predlog

Po nama je Sporting apsolutni favorit i to ne samo u ovom meču, već i za prolazak u dalje takmičenje. U Ligi šampiona su imali nekoliko odličnih partija, pa su pobedili Totenhem u Lisabonu i Ajntraht u Frankfurtu. Mitjiland je posustao u domaćem prvenstvu, a ono se nastavlja tek narednog vikenda, što daje prednost Sposrtingu. naš predlog je prelaz 1/1 sa kvotom 1.98 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.