Petak, 17/02 - Fudbal, Holandija, Eredivizija
17/02RKC Waalwijk vs Fortuna SittardDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
15/02/2023 11:36
Duel dve ekipe koje igraju iznad očekivanja otvara novo kolo u holandskoj Erediviziji. Meč počinje u 20 časova, a igra se u petak.
RKC

Tim iz Valvajka je u odličnoj seriji rezultata, čak i ako računamo prošlonedeljni poraz na stadionu \'\'Johan Krojf\'\' u Amsterdamu. RKC je žestoko namučio slavni Ajaks, koji je do trijumfa stigao tek preokretom u drugom poluvremenu. Pre tog poraza RKC je imao četiri vezane utakmice bez neuspeha sa po dve pobede i dva remija. Trenutno se nalaze u zlatnoj sredini, na 9. mestu su sa 26 bodova, bliže borbi za plasman u plej-of za evropske kupove nego za opstanak. Od prvog tima u zoni ispadanja imaju deset bodova više, dok su šest zaostali za sedmoplasiranim Utrehtom, poslednjim timom u zoni plej-ofa. Sumnjamo da RKC ima ambicije da se bori za nešto više osim da što pre obezbede status i za narednu sezonu, pa očekujemo da igraju dosta rasterećeno do kraja šamionata.

Fortuna

Tim iz Sitarda bio je u teškoj situaciji ne tako davno. Bila je Fortuna u zoni ispadanja, mnogi su je proglašavali za glavnog kandidata za selidbu u Erstediviziju, a oni su u četiri poslednja meča osvojili deset bodova i evo ih u sreedini tabele, na desetom mestu, sa istim brojem bodova kao i njiov večerašnji rival, ekipa RKC-a. Fortuna je iskoristili i dobar raspored u prethodnom periodu, pobedii su Herenven, Kambur i Emen, dok su odigrali nerešeno samo sa Spartom iz Roterdama. Na te četiri utakmice Fortuna je primila samo jedan gol. Treba reći da su u 2023. godini, pored dva poraza na početku drugog dela sezone, uspeli da osvoje i bod u duelu sa PSV Ajndhovenom. Prošle sedmice su gostovali u Emenu i slavili minimalnu pobedu.

Predlog

Ova dva tima su, kao se to kaže, u sigurnoj zoni. Možda bi mogli da pokušaju da dođu do plej-ofa i bore se za plasman u Evropu, ali sumnjamo da im je to sada prioritet. Treba očekivati da nastave sa dobrim igrama, a i efikasnost bi mogla da se popravi. U prvom delu sezone meč u Sitardu je okončan bezgolova, a sada očekujemo da padne makar po jedan na obe strane. Za GG koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.