Petak, 17/02 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
17/02Wil vs Neuchâtel Xamax1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
15/02/2023 11:53
Dobrim rezultatima u nastavku sezone domaćin se dokopao čelne pozicije. Meč protiv Ksamaksa Vil igra u petak u 20 časova.
Vil

Domaći tim deli prvo mesto na tabeli švajcarske Čelendž lige sa ekipom Iverdona. Oba tima su sakupila po 41 bod, što je četiri više od trećeplasirane Lozane. Od naredne sezone menja se format u dva najjača ranga u švajcarskom fudbalu. Super liga se širi za dve ekipe, pa će tako ove sezone dve prvoplasirane direkto ići u elitu, dok će šansu imati i trećeplasirani tim koji može to da uradi preko baraža, u kome će igrati protiv poslednjeplasiranog tima iz Super lige. Ulog je veliki, nikad se lakše nije dolazilo u prvu ligu i sve ekipe iz Čelendž lige pokušaće da to iskriste. U igri je barem šest timova, mada se liga malo raslojila u finišu jesenjeg dela. Vil je u tri utakmice odigrane u 2023. godini pobedio Belinconu i Loranu Ouši, dok je u prvoj utakmici remizirao protiv Vaduza na strani. Niz bez poraza samo je nastaveljen, pošto su ga imali i na kraju prvog dela sezone, a poslednji poraz upisali su još sredinom oktobra u Belinconi.

Ksamaks

Ekipa iz Nojšatela je krenula katastrofalno, gubila utakmice u nizu i odmah se pozicionirala na poslednjem mestu. Ksamaks je kasnije popravio učinak, počeo je i da pobeđuje, ali se još nije pomakao sa dna. Posle 21 odigrane utakmice sakupili su samo 13 bodova i imaju pet manje od prvog tima ispred njih, a to je u ovom momentu Vaduz. Tim iz Lihtenštajna biće i njihov glavni rival u preostalom delu sezone jer iz Čelendž lige ispada samo jedan klub i Ksamaks će se svojski morati da potrudi da oni ne budu ti. Opet su loše započeli i drugi deo sezone, u prve tri utakmice osvojili su samo bod i to u Nojšatelu protiv Šafhauzenu, dok su kasnije poraženi u Tunu i na svom terenu od Lozane.

Predlog

Sastaju se dva tima koji su na dva kraja tabele. Mnogi iz sujeverja izbegavaju da takve utakmice stavljaju u timet, i poštujemo takcvu odluku. Međutim, čini nam se da je Vil ne samo kvalitetniji od Ksamaksa, već i da je u mnogo boljoj formi. Ovo je već treći međusobni meč ove dve ekipe u aktuelnoj sezoni. U prvom, odigranom u Vilu, domaćin je slavio sa 2:0, dok je meč u Nojšatelu završen rezulattom 1:1. Predlažemo jedinicu, a za nju se u kladionici CircusBet dobija keoficijent 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.