Subota, 18/02 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
18/02Brajton vs FulamUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
15/02/2023 20:27
Za ove dve ekipe slobodno možemo reći da su najprijatnija iznenađenja dosadašnjeg toka prvenstva u Premijer ligi. Meč u Brajtonu igra se u subotu u 16 časova.
Brajton

Galebovi nastavljaju sa uspesima i ovaj tim još nije izgubio u 2023. godini, računajući sva takmičenja. Poslednji poraz dođiveli su poslednjeg dana prethodne godine kada ih je na njihovom Ameksu pobedio lider Arsenal. Od tada su odigrali sedam utakmica, pet u prvenstvu i dve u FA kupu, a na njima su ostvarili pet pobeda i dva remija. Prošlog vikenda su gostovali u Londonu gde su na Selhurst parku remizirali sa Kristal palasom. Imali su prednost ali je nisu uspeli sačuvati do kraja. Na tabeli Brajton je trenutno na odličnom šestom mestu, a s obzirom da imaju najmanji broj odigranih utakmica, lako bi mogli da se uključe i u borbu za plasman u Ligu šampiona. Ipak, realnije je da pokušaju da dođu do nekog slabijeg evropskog takmičenja, a kvalitet za tako nešto svakako da poseduju.

Fulam

Strah da bi se Fulamu mogle ponoviti dve prethodne sezone u eliti raspršen je kao mehur od sapunice već na početku sezone. Fulam igra sjajno cele sezone, sada je na odličnom sedmom mestu i od borbe za opstanak nema ništa. Očekujemo da Kolibari igraju još bolje u nastavku prvenstva pošto su oslobođeni briga oko statusa. U vreme \'\'Boxing day\'\'-a Fulam je vezao četiri uzastopne pobede koje su ih vinule u vrh tabele. Nisu imali sreće u utakmicama protiv mančesterskih rivala koje su izgubili golovima u sudijskoj nadoknadi, a nešto slično im se dogodilo i u Njukaslu kada su gol primili u 90. minutu, a nešto ranije je Mitrović promašio penal. Ipak, niko se ne ljuti na srpskog napadača iako on često maši penale, pošto je i dalje najbolji strelac tima, mada je bez postignutog gola već neko vreme. U prošlom koli je Fulam pobedio Notingem Forest sa 2:0 i to je bio prvi meč na kome su dali dva gola u prvenstvu još od pobede nad Čelsijem. Odbrana je stabilna, mnogo je tome doprineo odlični golman Leno, pa je Fulam na prethodnih šest utakmica u Premijer ligi primio ukupno tri gola.

Brajton

Odličnu utakmicu su odigrali Fulam i Brajton na Krejven Kotidžu krajem avgusta. Fulam je slavio sa 2:1 i već tada se videlo da će ova dva tima imati dobru sezonu. Na jugu Engleske malo ko se naigrao i neće biti lako ni Fulamu, ali nismo ubeđeni u pobedu Galebova, kako to misle kladionice po visini kvota. Očekujemo da ne bude mnogo golova, pa je naš predlog igra 0-2 gola, a za ovaj tim koeficijent iznosi 2.10 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.