Nedelja, 19/02 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
19/02Gent vs LeuvenUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
9 / 10 Ulog
16/02/2023 11:41
Posle tri utakmice bez pobede Gent se znatno udaljio od plasmana u plej-of. Utakmicu 26. kola igraju protiv Levena, tima iz sredine tabele u nedelju u 16 časova.
Gent

Možda su domaći fudbaleri umorni posle utakmice u Ligi Evrope, ali nemaju vremena za odmor ako žele da se plasiraju u doigravanje, u koje u belgijskoj Župiler ligi igraju samo četiri prvoplasirana tima. Gent nije u najboljoj formi, na prethodne tri utakmice uzeli su samo jedan bod, a da sve bude čudnije postigli su čak sedam golova na ta tri meča. Nije problem bio napad već odbrana, pošto su na tim utakmicama primali po tri gola, ukupno devet. Prvo su poraženi od Serkl Briža i Genka sa po 3:2, dok su protiv Vesterloa na strani igrali 3:3. Trenutno su peti na tabeli, za Klub Brižom, timom koji zauszima četvrtu poziciju zaostaju tri boda pre ovo kolo, dok su fudbaleri Antverpa već, čini nam se, nedostižni sa 11 bodova prednosti. Naravno, vodeći dvojac, Genk i Rojal Union, sigurni su na dva prva mesta. Dakle, Gent realno može da prstigne samo aktuelnog šampiona, a to neće biti lako i pored loših izdanja tima iz Briža u poslednje vreme.

Leven

Gosti skoro da nemaju nikakvih briga. Pred ovu rundu nalazili su se na 11. mestu sa 32 boda i dobrim izgledima da se uključe u doigravanje za plasman u Evropu, u taj mini plej-of u kome će igrati timovi plasirani od 5. do 8. mesta. Čak i da ne uspaju u tome neće biti tragedija s obzirom da je za ovaj tim najvažnije da obezbedi opstanak bez nekih turbulencija. Čini nam se da je Leven jako blizu tom cilju, od prvog tima u zoni ispadanja imaju 11 bodova više i trebalo bi da odigraju katastrofalno završnicu regularnog dela Župiler lige pa da dođu u opasnost da se bore za status. Leven nije u najboljoj formi, u 2023. godini odigrali su osam utakmica u prvenstvu i jednu u kupu a pobedili su samo jednom. Sada su vezali pet utakmica bez trijumfa, po pravili na svom terenu osvajaju po bod, a sa gostovanja se vrate praznih šaka.

Predlog

Gent je kvalitetniji tim od Levena a i zainteresovaniji je za ishod. Problem je to što njih očekuje u četvrtak revanš u dalekom Azerbejdžanu, što im nikako ne ide u prilog. U poslednjem meču odigranom u Gentu Leven je poražen sa 5:0. Jesenas je bilo 1:1, a naš predlog za ovaj meč je domaćin daje dva gola. Prosek Genta je veći od dva pogotka i očekujemo da budu efikasni i protiv Levena. Za T12+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.