Utorak, 21/02 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
21/02Rotherham United vs SanderlendUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
20/02/2023 12:59
Za Roteram predstoji grčevita borba za opstanak u Čempionšipu dok će se Crne mačke iz Snaderlenda boriti za plej-of. Zaostala utakmica 29. kola igra se u utorak u 20.45.
Roteram

Loša serija rezultata za Roteram junajted nikako da se završi. Sada traje već pet kola, a posle tri uzastopna remija sada su vezali dva poraza. Izgubili su od Redinga u gostima i Koventrija na svom terenu. Taj poraz u Roteramu u subotu doveo ih je na 21. mesto na tabeli, prvo iznad crte. Možda bi sve bilo u redu kada bi im neko garantovao ovaj plasman i na kraju sezone, tačnije da im garantuje opstanak, ali su ispod njih timovi kojima su oni prva meta. Mislimo tu na Hadersfild, Belkpul i Vigan, tri tima u zoni ispadanja, koji su svi sakupili po 31 bod, samo dva manje od Roterama. I oni kao i Roteram imaju po meč manje odigran, pa je meč protiv Sanderlenda i zato važan za domaću ekipu pošto bi ih poraz, lako je moguće, odve u \'\'crvenu\'\' zonu.

Sanderlend

Crne mačke igraju odličnu sezonu i navijači već snivaju snove o povratku u Premijer ligu. Ako znamo da je Sanderlened prošle sezone igrao u Ligi 1, bio bi to sjajan uspeh ako bi za dve godine preskočili dva ranga. To na direktan način neće moći, s obzirom da je Barnli, ali i Šefild junajted i Midlzbro dosta odmakli, pa je najrelanije da se plasiraju u plej-of i da onda pokušaju da budu najuspešniji u konkurenciji još tri ekipe. Borba za plasman u doigravanje biće žestoka, trenutno je Sanderlend na odličnom 5. mestu sa 49 bodova, ali isti broj poena sakupile su i Milvol i Blekburn, koji su ispod njih. Nisu mnogo zaostali ni Koventri, VBA, Norič i Votford, pa se očekuje neizvesna trka do kraja regularnog dela šampionata. Sanderlend je bez poraza na poslednjih pet prvenstvenih utakmica, imaju tri pobede i dva remija, a u subotu su odigrali samo 1:1 protiv Bristol Sitija na svom terenu. Ta dva izgubljena boda moraće negde da nadoknade.

Predlog

Još koliko prošlog proleća ova dva tima su vojevala u Ligi 1. Na dve utakmice odigrane u trećem rangu Roteram je na svom terenu slavio sa 5:1, dok je u Sanderlendu bilo nerešeno 1:1. Jesenas su igrali opet u Sanderlendu, a meč je završen ubedljivim trijumfom Crnih mačaka sa 3:0. Ne očekujemo mnogo golova u ovom duelu, bodovi su jako važni, a na utakmicama Roterama nije bilo više od dva gola već pet poslednjih utakmica. Za 0-2 kvota je 1.82 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.